ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

600 συμμετοχές στο Paranesti VFT

Δηλώσεις της δημάρχου Παρανεστίου Αλίκης Σωτηριάδου στα “Χρονικά” για τους αγώνες που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 13 μέχρι την Κυριακή 15 Οκτωβρίου

Το Παρανέστι είναι έτοιμο για να διοργανώσει, το επόμενο τριήμερο, τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Paranesti Virgin Forest Trail), οι οποίοι αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.

Από αύριο το πρωί, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν αγώνες ορεινού τρεξίματος μήκους από 10 χιλιόμετρα έως και 100 μίλια με τη συμμετοχή περισσότερων από εξακόσιους αθλητές, αθλήτριες και λάτρεις του αθλητισμού.

Ο μεγάλος αγώνας του Παρανεστίου (VFUT) αγγίζει τα 100 μίλια, συνολικά 162 χιλιόμετρα μονοπατιών μέσα σε τοπία εξαιρετικής ομορφιάς, ενώ η διοργάνωση έχοντας περάσει από πολλές οργανωτικές αλλαγές, τα προηγούμενα χρόνια, έχει κατασταλάξει σε ένα συγκεκριμένο σχήμα το οποίο περιλαμβάνει έξι αγωνιστικές διαδρομές για όλες τις προτιμήσεις και δυνατότητες:

Virgin Forest Ultra Trail (VFUT): 162 χλμ., με εκκίνηση την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 8 π.μ.

Nature Trail (NTR): 110 χλμ., με εκκίνηση το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 7 π.μ.

Paranesti Path (PP): 46χλμ., με εκκίνηση το Σάββαρο 14 Οκτωβρίου στις 9 π.μ.

Nestos Trail (NT): 10km, με εκκίνηση την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 10 π.μ.

Άλκιμοι Παίδες Ι & ΙΙ: 1.200μ – 2.500μ για παιδιά 10-13 και 14-17 ετών αντίστοιχα, με εκκίνηση την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 12:15 μ.μ και 12:30 μ.μ. αντίστοιχα

Special VFT: 800μ για άτομα με ειδικές ικανότητες, με εκκίνηση την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 12:00 μ.μ.

Οι τρεις αγώνες της διοργάνωσης (VFUT,NTR,PP) είναι πιστοποιημένοι και αξιολογημένοι στην I.T.R.A. όπως επίσης οι δύο αγώνες VFUT και ΝΤR αποτελούν κριτήρια πρόκρισης για το Σπάρταθλο.
Σε ότι αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις, ξεχωρίσει η εμφάνιση της ομάδας κρουστών Fasarioso στις 9 π.μ. της Κυριακής, ενώ το στις 12:45 το μεσημέρι τη ίδιας ημέρας θα εμφανιστεί στο χώρου του τερματισμού το συγκρότημα Soundic, παρουσίες που δίνουν ένα πολύ ενδιαφέροντα μουσικό τόνο στους φετινούς αγώνες. Η τελετή απονομή των επάθλων θα ξεκινήσει στη 1:30 μ.μ. στην Πλατεία του Σιδηροδρομικού Παρανεστίου.

Αλίκη Σωτηριάδου: Περισσότεροι από εξακόσιοι αθλητές θα λάβουν μέρος στους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2017

«Η προετοιμασία των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου έχει προχωρήσει σε πολύ καλό βαθμό, τα μονοπάτια είναι έτοιμα, η σήμανση τους και ο έλεγχος των διαδρομών έχουν γίνει, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι καλές» δήλωσε χθες το απόγευμα στα “Χρονικά” η δήμαρχος Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου, η οποία πρόσθεσε ότι τόσο χθες όσο και σήμερα υπάρχει συνεργασία με τους εθελοντές της διοργάνωσης για την προώθηση των προμηθειών που χρειάζονται στο βουνό για να είναι όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Υπερμαραθώνιου, το πρωί της Παρασκευής.

Αναφερόμενη στις συμμετοχές αθλητών, η κ. Σωτηριάδου δήλωσε ότι φέτος είναι αυξημένες σε σχέση με την περυσινή χρονιά, καθώς αναμένονται στο Παρανέστι περισσότεροι από εξακόσιοι αθλητές και αθλήτριες και πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται τόσο στην συγκέντρωση όλων των αγώνων τον Οκτώβριο όσο και στην αύξηση των συμμετοχών σε κάθε έναν από τους επιμέρους αγώνες του προγράμματος, λόγω των δειγμάτων γραφής που δίνει κάθε χρόνο η διοργάνωση. Σημείωσε δε ότι στους δύο μεγάλους αγώνες οι συμμετοχές φέτος έχουν ξεπεράσει τις διακόσιες, αύξηση που είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και με δεδομένο ότι οι δύο αυτοί αγώνες απευθύνονται ουσιαστικά στο ίδιο κοινό, αυτό των ορεινών δρομέων μεγάλων αποστάσεων.
Στην ερώτηση μας για τη στήριξη των αγώνων από τους φορείς και ειδικά από την Περιφέρεια ΑΜΘ, η κ. Σωτηριάδου ανέφερε ότι υπάρχει στήριξη όπως και παλαιότερα αν και η οικονομική στήριξη είναι μικρότερα από πέρυσι, αλλά επισήμανε ότι τουλάχιστον φέτος δεν υπήρξαν οι επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από μερίδα περιφερειακών συμβούλων για τη σκοπιμότητα τέλεσης των αγώνων. «Προφανώς, κατάλαβαν ότι είχαμε δίκιο σε όσα τους λέγαμε πέρυσι, καθώς η απόφαση ήταν φέτος ομόφωνη και μάλιστα κάποιοι που πέρυσι είχαν εκφράσει επιφυλάξεις φέτος εξέφρασαν την άποψη ότι θα έπρεπε να δοθούν περισσότερα χρήματα από την Περιφέρεια στους αγώνες του Παρανεστίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους στόχους που υπάρχουν για τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, οι οποίοι έχουν εισέλθει στη δεύτερη δεκαετία ύπαρξης τους, η κ. Σωτηριάδου ανέφερε ότι κάθε χρόνο ο αρχικός στόχος της διοργάνωσης επιτυγχάνεται και υπάρχει βελτίωση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ξεκίνησαν όλα, πίσω στο 2007, υπό ποιες συνθήκες και με πάρα πολλές επιφυλάξεις από όλες τις πλευρές. «Αν σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι αγώνες ήταν ένα εγχείρημα που τότε γίνονταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σήμερα βλέπουμε, όχι βέβαια πάντα αυτού του μήκους χιλιομέτρων, να γίνονται αγώνες ορεινού τρεξίματος πλέον σε κάθε Δήμο, αυτό δείχνει πόσο πρωτοπόρος ήταν ο Δήμος Παρανεστίου εκείνη την εποχή, πόσο δύσκολο ήταν το εγχείρημα για αγώνες τόσο μεγάλων αποστάσεων και πόσο σημαντική και κρίσιμη ήταν η βοήθεια των εθελοντών στο να πετύχει η διοργάνωση των αγώνων του Δήμου Παρανεστίου» ανέφερε η κ. Σωτηριάδου.
Η δήμαρχος Παρανεστίου στάθηκε ιδιαίτερα στους εθελοντές των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου. “Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εθελοντές απαιτούν ψυχή, καρδιά, υπομονή και μεράκι, αυτά είναι χαρακτηριστικά που δεν είναι εύκολο να βρεθούν καθώς τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν έχουμε επαγγελματίες που να κάνουν αυτές τις δουλειές στο βουνό» σημείωσε και πρόσθεσε “αυτά είναι χαρακτηριστικά του πολύ καλού σώματος εθελοντών που έχουμε στους αγώνες, στους οποίους οφείλουμε πολλά ευχαριστώ».

Η κ. Σωτηριάδου κάλεσε όλους τους δραμινούς να δούνε το πρόγραμμα των αγώνων στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.paranestivft.gr) και να επιλέξουν ποια στιγμή του τριημέρου επιθυμούν να βρεθούν στο Παρανέστι, όπου θα υπάρχει πολλή κίνηση, ενώ πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκδηλώσεις της Κυριακής με τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις για τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ρεπορτάζ: ‘Αγγελος Νουσδίλης

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)