ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την «Ονειρούπολη»

Ζήτημα περιορισμού του αριθμού των αδειών για πώληση προϊόντων έθεσαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των επαγγελματιών που συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Δράμας

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για τη φετινή Ονειρούπολη, καθώς απομένουν πλέον λιγότεροι από δύο μήνες από την ημερομηνία έναρξης της. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Δράμας, συνάντηση φορέων της Δράμας με τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Παρόντες ήταν οι πρόεδροι, του Επιμελητηρίου Στέφανος Γεωργιάδης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Όθωνας Μουρμούρης, του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας Αντώνης Σκουλίδης και ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας Γιάννης Αλατζάς και σύμβουλοι της οργανωτικής επιτροπής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναλύθηκε διεξοδικά ο σχεδιασμός και η λειτουργία της φετινής Ονειρούπολης και  υπήρξε απόλυτη σύμπνοια και ομοφωνία για τη συνεργασία όλων, ώστε η φετινή Ονειρούπολη να γίνει ακόμη πιο ελκυστική. Από την πλευρά των εκπροσώπων των φορέων τέθηκε με έμφαση το ζήτημα της τήρησης της νομιμότητας σε όλες τις δραστηριότητες της «Ονειρούπολης» για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός προς το στεγασμένο εμπόριο, ενώ ζητήθηκε και ο περιορισμός των περιπτέρων που τοποθετούνται στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ανέφερε ότι φέτος δεν θα τοποθετηθούν ιδιόκτητοι οικίσκοι στον Κήπο, ενώ θα είναι μικρότερος σε ποσοστό 20-30% σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια, ο αριθμός των αδειών πώλησης ειδών που θα δοθούν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Μαμσάκος δήλωσε ότι «η συνάντηση όλων των φορέων αποδεικνύει την ενεργό συμμετοχή, αλλά και την αγάπη όλων για μια Ονειρούπολη με διαφορετική θεματολογία που μπορεί να ικανοποιήσει όλους.» Πρόσθεσε ότι «ο μεγαλύτερος θεσμός των Χριστουγέννων σχεδιάζεται φέτος από ομάδα έμπειρων και ικανών ανθρώπων, οι οποίοι με γνώσεις, όρεξη και μεράκι θέτουν τις βάσεις μιας διαφορετικής Ονειρούπολης που  θα προσφέρει στους επισκέπτες της την καλύτερη εμπειρία των εορτών». Επίσης σημείωσε ότι «με μεθοδικότητα και φαντασία και σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Δράμας, προετοιμάζουμε να υποδεχτούμε τη φετινή διοργάνωση και είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη».

«Η δημοτική μας αρχή έχει θέσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να υλοποιήσουμε μια Ονειρούπολη πολλά υποσχόμενη. Διαψεύδοντας όλους όσοι προσπαθούν να μειώσουν το μεγαλείο αυτής της εκδήλωσης, είμαστε καθόλα έτοιμοι όλοι μαζί και ενωμένοι να δώσουμε την αίγλη αυτού του θεσμού που όλοι οι Δραμινοί έχουμε αγκαλιάσει, έχουμε στηρίξει, έχουμε απολαύσει, γιατί η Ονειρούπολη είναι όλων των Δραμινών. Για ακόμη μια φορά ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μαμσάκος.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Νουσδίλης

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)