ΔΡΑΜΑ

Αστυνόμευση μετ’ εμποδίων

Στην Καβάλα και την Ξάνθη πρέπει να μεταβαίνουν τα πληρώματα για να ανεφοδιάσουν τα περιπολικά, ενώ η τοποθέτηση αντλίας στο 779 ΛΕΜ δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το Υπουργείο Εθν. Άμυνας

Ρεπορτάζ: Άγγελος Νουσδίλης

Στην Καβάλα και στη Ξάνθη πρέπει να εφοδιάζονται τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. στη Δράμα, ενώ τα βενζινοκίνητα θα πρέπει να μετακινούνται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, σύμφωνα με διαταγή που έχει εκδοθεί από την Παρασκευή 14 Ιουλίου και κοινοποιήθηκε χθες από το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας.
Τα πληρώματα των περιπολικών είναι υποχρεωμένα να μεταβαίνουν στις γειτονικές πόλεις, ξοδεύοντας εργατοώρες, ενώ τα βενζινοκίνητα οχήματα, μεταξύ αυτών και οι μοτοσυκλέτες κινούνται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για την αστυνόμευση στην Π.Ε. Δράμας.

Στο έγγραφο του Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, το οποίο υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Απόστολος Πιτσίκογλου και ο γραμματέας κ. Βασίλειος Ζλάτος έχει θέμα «Εξάντληση πιστώσεων για τα καύσιμα κίνησης οχημάτων της Δ.Α. Δράμας» και αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της υπ’αρίθμ. 4302/17/1436777 από 14-07-2017 διαταγή της Δ.Α. Δράμας, ο ανεφοδιασμός των υπηρεσιακών οχημάτων με πετρέλαιο κίνησης για όλες τις υπηρεσίες της Δ.Α. Δράμας θα γίνεται από τη Δ.Α. Καβάλας, πλην των υπηρεσιών που εδρεύουν στο Παρανέστι οι οποίες θα ανεφοδιάζουν τα υπηρεσιακά οχήματα από τη Δ.Α. Ξάνθης, λόγω εξάντλησης των πιστώσεων των καυσίμων κίνησης. Επίσης για τον ίδιο λόγο, βάσει της υπ’αρίθμ. 4302/17/1451876 από 17-07-2017 διαταγή της Δ.Α. Δράμας, αναστέλλονται όλες οι κινήσεις των βενζινοκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων πλην άκρως εκτάκτων περιπτώσεων.

Βάσει των παραπάνω διαταγών της Δ.Α. Δράμας, οι Συνάδελφοι μας είναι αναγκασμένοι ανά δύο μέρες περίπου να μετακινούνται εκτός του Νομού μας, διανύοντας από 75 ως και 150 χλμ. περίπου ώστε να ανεφοδιάσουν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα και να επιστρέψουν στην έδρα τους. Η μετακίνηση τους αυτή πραγματοποιείται βάσει των ανωτέρω διαταγών της Δ.Α. Δράμας χωρίς να τους χορηγείται φύλλο πορείας σύμφωνα με το αρθ. 21 παρ.1 του Π.Δ. 100/2003 για το συγκεκριμένο λόγο, καθώς και χωρίς να τους καταβάλλονται τα οδοιπορικά τους έξοδα βάσει του Ν. 4336/2015, όπου αυτά προβλέπονται, αφήνοντας τους εκτεθειμένους σε οποιονδήποτε κίνδυνο παρουσιαστεί κατά τη μετακίνηση τους.

Διανύοντας λοιπόν το 2017, διαπιστώνουμε ότι οι πολίτες του Νομού μας είναι υποχρεωμένοι να στερούνται των αστυνομικών υπηρεσιών μας για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι οι Συνάδελφοι μας είτε οφείλουν να κάνουν ΄΄ αυστηρή οικονομία ΄΄ στις μετακινήσεις των βενζινοκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων, είτε οφείλουν να μεταβαίνουν στην Καβάλα ή στη Ξάνθη για τον ανεφοδιασμό των πετρελαιοκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων της Δ.Α Δράμας ΄΄σπαταλώντας΄΄ αδικαιολόγητα τις ώρες εργασίας τους, χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων σχετικά με την ασφάλεια και την αποζημίωση τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμη βρισκόμαστε στο μέσο της χρονιάς καθώς και ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα σαφή ημερομηνία επίλυσης στο θέμα των πιστώσεων των καυσίμων κίνησης υπηρεσιακών οχημάτων της Δ.Α. Δράμας, καταγγέλλουμε όλα τα παραπάνω για τη μη τήρηση των προβλεπομένων διαταγών για τη μετακίνηση των Συναδέλφων μας, την εξάντληση των πιστώσεων καυσίμων κίνησης για όλα τα οχήματα της Δ.Α. Δράμας και την αναποτελεσματική λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού μας προς τον φορολογούμενο πολίτη, ζητώντας παράλληλα την άμεση επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την έλλειψη πιστώσεων καυσίμων κίνησης.»

Στις εγκαταστάσεις του 779 ΛΕΜ σχεδιάζεται να ανεφοδιάζονται τα περιπολικά, αν το Υπουργείο Εθν. Άμυνας εγκρίνει τη χρήση του χώρου

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, από το 2016 έχει αλλάξει ο νόμος για την προμήθεια καυσίμων από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, βάσει του οποίου προβλέπεται η δημιουργία ειδικού χώρου με δεξαμενή καυσίμων και αντλία σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση στον οποίο θα γίνεται ο ανεφοδιασμός των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. Ο χώρος αυτός που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του 779 ΛΕΜ στη Δράμα, οι οποίες είναι δίπλα στο νέο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα καθώς οι υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων έχουν δείξει ολιγωρία. Απαιτείται η χορήγηση άδειας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να λειτουργήσει αντλία καυσίμων της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο του 779 ΛΕΜ και παρά την κινητικότητα που υπάρχει από την αρχή του χρόνου, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα, με συνέπεια τα υπηρεσιακά οχήματα της Δράμας, να πρέπει να ανεφοδιαστούν είτε στην Καβάλα, είτε στην Ξάνθη, όπου έχουν διαμορφωθεί οι αντίστοιχοι χώροι, ενώ τα βενζινοκίνητα κινούνται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Με το νέο σύστημα ανεφοδιασμού των περιπολικών μπορεί να εξοικονομηθούν πόροι, αλλά το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας είναι να λυθεί το θέμα της εγκατάσταση αντλίας, είτε με την εγκατάσταση στον χώρο του ΛΕΜ είτε σε άλλο χώρο. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση το συντομότερο.

Δημήτρης Κυριαζίδης: «Ζούμε πλέον τριτοκοσμικές καταστάσεις, η δε ασφάλεια και των Δραμινών πολιτών καθίσταται πλέον επισφαλής»

«Ιδιαίτερο προβληματισμό, αλλά και εύλογη ανησυχία προκαλεί η υπεύθυνη δημόσια θέση των εκπροσώπων των εργαζομένων Αστυνομικών Δράμας , ως αυτή αποτυπώνεται στη σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) επιστολή τους.

Η έμμεση ακινητοποίηση των αστυνομικών οχημάτων του Νομού λόγω έλλειψης καυσίμων ομολογεί ωμά την εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας των πολιτών. Ζούμε πλέον τριτοκοσμικές καταστάσεις, η δε ασφάλεια και των Δραμινών πολιτών καθίσταται πλέον επισφαλής.

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης εγκαίρως επεσήμανε και προειδοποίησε την κυβέρνηση για τον συγκεκριμένο κίνδυνο που απορρέει από την εγκληματική της καθυστέρηση – αδιαφορία για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των αστυνομικών υπηρεσιών (ερώτηση 2 Ιουνίου 2017 – επισυνάπτεται).

Ποια ήταν όμως η απάντηση της κυβέρνησης;

Η απάντηση προκαλεί και διεγείρει και τον πιο καλοπροαίρετο πολίτη αυτής της χώρας (επισυνάπτεται), καταγράφεται δε η κατακλείδα της σχετικής απάντησης, ως μνημείο της γενικότερης αντίληψης της σημερινής κυβέρνησης και του τι μας περιμένει:

«…Από τα παραπάνω. Καθίσταται σαφές ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία όχι μόνο έχει έγκαιρα προβεί στον απαιτούμενο προγραμματισμό προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ανακύπτουσες ελλείψεις και καθυστερήσεις, αλλά έχει και νομοθετικά διασφαλίσει τη διαφάνεια και τον έγκαιρο προγραμματισμό και παρακολούθηση της εκτέλεσης των προγραμμάτων προμηθειών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως εκ τούτου οι όποιες περί του αντιθέτου εικασίες χαρακτηρίζουν τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των εμπνευστών τους. Ας μη κρίνουμε λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια ».

Βεβαίως την απάντηση την δίδουν οι ευαίσθητοι και υπεύθυνοι εργαζόμενοι αστυνομικοί της Δράμας , οι οποίοι με αγωνία και υπεύθυνο τρόπο ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να προσφέρουν το οφειλόμενο έργο προς τους Δραμινούς πολίτες που βεβαίως έχει να κάνει με την διασφάλιση της ζωής, της περιουσίας κλπ. αγαθών τους».

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)