ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιορτές του Δάσους 2017 και 4οι Ορεινοί Αγώνες Κυργίων

Το Πευκοδάσος Κυργίων ετοιμάζεται για να υποδεχτεί τους επισκέπτες για άλλη μια χρονιοά ενώ στη σκηνή του Φεστιβάλ θα εμφανιστεί το Σάββατο ο Ψαρογιώργης

Ρεπορτάζ: Άγγελος Νουσδίλης

Για έκτη χρονιά συνεχή χρονιά διοργανώνονται στο Πευκόδασος Κυργίων Δράμας οι «Γιορτές του Δάσους», από την Παρασκευή 7 μέχρι την Κυριακή 9 Ιουλίου. Ο Περιβαλλοντικός Φιλαθλητικός Σύλλογος (ΠΕΡΙΦΙΣΥ) και ο Δήμος Δοξάτου διοργανώνουν μια μεγάλη μουσική γιορτή, η οποία συμπίπτει και με τη διοργάνωση του Κύργια Trail – αγώνα ορεινού δρόμου που θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Ιουλίου.
Στο πρόγραμμα των Γιορτών του Δάσους 2017 δεσπόζει η συναυλία του Ψαρογιώργη, ανηψιού του θρυλικού κρητικού ερμηνευτή Νίκου Ξυλούρη και γιού του Ψαραντώνη, με το συγκρότημα του, το Σάββατο 8 Ιουλίου, ώρα 9:30 μ.μ., στον συναυλιακό χώρο του Πευκοδάσους Κυργίων.

Ο Ψαρογιώργης, όπως ευρύτερα είναι γνωστός ο Γιώργης, με το χάρισμα της πλούσιας οικογενειακής κληρονομιάς, αποδίδει τις μελωδίες στο λαούτο με καινοτόμες ερμηνείες. Παράλληλα, συμμετέχοντας σε παραδοσιακές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Ψαρογιώργης είναι ένας έμπειρος ερμηνευτής σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο στα πλαίσια της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης και του κόσμου, αλλά και σε συνεργασία με μουσικούς της ρόκ.
Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, Παρασκευή 7 Ιουλίου, θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας “O Hachi πάντα θα μας εμπνέει» από τον Σύλλογο “Φίλοι των Ζώων Δράμας” στις 9 μ.μ. Θα ακολουθήσει μισή ώρα αργότερα παράσταση Καραγκιόζη από θέατρο Σκιών Αγαπίου, ενώ στις 10:30 μ.μ. θα ξεκινήσει η ρεμπέτικη λαϊκή βραδιά με τους Νίκο Βουλανά, μπουζούκι – φωνή, Φώντα Ξάνθο, κιθάρα – φωνή και με τη συμμετοχή του Μπάμπη Παρασίδη.
Την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, Κυριακή 9 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον αξέχαστο λαϊκό συνθέτη και ερμηνευτή Γιώργο Ζαμπέτα.
Η είσοδος στη συναυλία του Ψαρογιώργη έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα είναι ελέυθερη.

4oι ορεινοί αγώνες Κυργίων Δράμας – Κύργια Τrail 2017

Παράλληλα με τις Γιορτές του Δάσους θα διεξαχθούν στον χώρο του Πευκοδάσους Κυργίων και οι 4οι ορεινοί αγώνες Κυργίων με την επωνυμία “Κυργια Trail”.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο 08 Ιουλίου 2017

16:45 ΜΤΒ παιδιών 3χιλ

17:00 MTB ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ 1,2χιλ

18:00 ΜΤΒ 22χιλ

18:00 ΜΤΒ «Διασκέδαση – Fun» 6.7χιλ

Κυριακή 09 Ιουλίου 2017

9:30 Αγώνας δρόμου παιδιών.

10:00 Αγώνας δρόμου 12χιλ

10:00 Αγώνας δρόμου «Διασκέδαση – Fun» 6χιλ

Το κόστος συμμετοχής ορίστηκε για 8 ευρώ για τους αγώνες fun και στα 10 ευρώ για τους υπόλοιπους αγώνες εκτός από τους παιδικούς, οι οποίοι είναι δωρεάν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών οι αγώνες δρόμου και ποδηλάτου θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Πευκοδάσος των Κυργίων Δράμας, μια περιοχή με μικρές αυξομειώσεις ανηφόρας & κατηφόρας αλλά και σε πολλά σημεία με μονοπάτια που ξεκουράζουν τον αθλητή χωρίς μεγάλες ή και καθόλου κλίσεις.

«Ο αγώνας αυτός εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει και το στοιχείο της σύσφιξης σχέσεων και της γνωριμίας μεταξύ των δρομέων και των οικογενειών τους, αφού προβλέπει κατασκηνωτικό χώρο με ότι θα έχει ανάγκη για μια με δύο μέρες ένας κατασκηνωτής, καθώς και πολλές δράσεις για παιδιά όπως τοξοβολία, τοίχο αναρρίχησης κ.α. όπου οι οικογένειες των αθλητών θα μπορούν να απασχοληθούν όσο θα διαρκέσει ο αγώνας.» αναφέρεται στην προκήρυξη των αγώνων.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)