Επιτυχής η συνάντηση για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

0
2275

Σχέδιο Επιχορήγησης για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ανάπτυξη και επέκταση πέρα από τις τοπικές αγορές στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Ελλάδα Βουλγαρία.
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία & συμμετοχή δραμινών επιχειρήσεων, η ενημερωτική συνάντηση εργασίας του προγράμματος Interreg Ελλάδα Βουλγαρία για την στήριξη ελληνικών & βουλγαρικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που στοχεύουν σε επενδύσεις στην βάση κοινής συνεργασίας.
Προσκεκλημένοι του Επιμελητηρίου Δράμας ο κ. Κυριάκος Φωτιάδης- εκπρόσωπος της Μονάδα επαλήθευσης Δαπανών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» – INTERREG, η κ. Αφροδίτη Λιόλιου εκπρόσωπος της Μονάδα Διαχείρισης & Παρακολούθησης Προγραμμάτων Βαλκανικής Χερσονήσου – Μαύρης Θάλασσας και ο κ. Ευάγγελος Στουραΐτης – Προϊστάμενος Μονάδας στις Συγχρηματοδοτούμενες δράσεις Επιχειρηματικότητας και ΧΕ από την Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ), παρουσίασαν ενδελεχώς τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης του προγράμματος.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στις διαδικασίες υποβολής και υλοποίησής του, με μεγάλο ποσοστό επιδότησης (65%) και καλύπτει τόσο δράσεις μεταποίησης όσο εμπορίου και υπηρεσιών ενώ περιλαμβάνει σχεδόν όλο το φάσμα των πιθανών επενδυτικών εξόδων. Η περιοχή παρέμβασης αφορά επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή παραρτήματα στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Σερρών και Θεσσαλονίκης. Προϋπόθεση είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν μια συνεργασία με επιχείρηση από την Βουλγαρία (με έδρα στις αντίστοιχες επιλέξιμες περιοχές), η οποία θέλει να επενδύσει επίσης στην περιοχή της.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, δήλωσε «είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά το πρόγραμμα Interreg να χρηματοδοτεί απευθείας ιδιωτικές επενδύσεις έστω και πιλοτικά. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του από τις επιχειρήσεις, ώστε να παγιωθεί ως μόνιμη & καλή πρακτική για το μέλλον και τον σχεδιασμό του Interreg. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο, που βοηθά την συνεργασία σε συνοριακές περιοχές.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!