Περισσότεροι από 8000 επισκέπτες στο Φαλακρό το δεκαήμερο

0
2813

Σε απρόσμενα υψηλό αριθμό επισκεπτών έφθασε στην διάρκεια του περασμένου δεκαημέρου το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού όπως έγινε χθες γνωστό από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Κατά το τελευταίο δεκαήμερο οι επισκέψεις ξεπέρασαν τις 8000 αν και ολοκληρώθηκαν ίσως αργά οι διαδικασίες που αφορούν την ανάθεση της λειτουργίας του. Οι επισκέπτες που εκμεταλλεύτηκαν τις αργίες των προηγούμενων ημερών και προήλθαν από όλη σχεδόν την χώρα σχεδιάζοντας χειμερινή απόδραση στο ΧΚ Φαλακρού ανταμείφθηκαν ίσως με τον καλύτερο τρόπο αφού οι συνθήκες ήταν ιδανικές για το Χιονοδρομικό Κέντρο. Σύμφωνα μάλιστα με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας η πληρότητα των ξενοδοχείων όχι μόνο στην περιοχή του Φαλακρού αλλά συνολικά στον Νομό Δράμας, με την βοήθεια της Ονειρούπολης και των γιορτών που μεσολάβησαν ξεπέρασε το 95%.
Ο δρόμος όλες τις προηγούμενες ημέρες παρέμεινε ανοικτός σύμφωνα με όσα είπε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, λέγοντας ότι ήδη το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι στελεχωμένο μόνιμα από γιατρό. Στην διάρκεια του Grand Opening που διοργανώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περισσότερα από 300 νέα παιδιά ανέβηκαν δωρεάν στο Χιονοδρομικό Κέντρο κάνοντας μεταξύ άλλων και δωρεάν μαθήματα σκι.
Το ΧΚ Φαλακρού πάντως δείχνει ότι έχει ιδιαίτερα ενθαρρυντικές προοπτικές εφόσον αξιοποιηθεί περαιτέρω. Ήδη η ανταγωνιστικότητά του έχει αυξητική τάση καθώς μπορεί να μην διαθέτει ακόμη τις υποδομές γειτονικών χιονοδρομικών κέντρων εκτός συνόρων, τα οποία ευνοούνται και από πλευράς κλιματολογικών συνθηκών ωστόσο ακόμη και σήμερα προσφέρει αρκετά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα με κυριότερο των οποίων τις τιμές, καθώς απαιτεί 70% μικρότερο κόστος για τις οικογένειες που το επιλέγουν ως προορισμό.
Στους στόχους που υπάρχουν πάντως για την περαιτέρω αξιοποίησή του είναι σημαντική και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη τετραετία από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσον αφορά την τουριστική του προβολή και την περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης 1,5 εκ ευρώ προκειμένου να λειτουργήσουν μεταξύ άλλων και οι δυο αναβατήρες ο παππούς και η διθέσια που εδώ και εννέα χρόνια έχει ανακαταληφθεί. Με την χρηματοδότηση αυτή που θα προέλθει από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχει στόχος επίσης να γίνει και ένα σύγχρονο παγοδρόμιο που θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κέντρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!