Διάφορα

Άρχισε χθες ο καθαρισμός του πρώην ΚΙΧΝΕ στη Δράμα

Σημαντική η συμμετοχή της Ε’ Μοίρας καταδρομών

Με JCB, φορτηγά, και την συνδρομή συνεργείων του Δήμου Δράμας αλλά και στρατευμένων της 5ης Μοίρας καταδρομών άρχισε χθες ο καθαρισμός του κτιρίου του πρώην ΚΙΧΝΕ της Δράμας που είναι εγκαταλελειμμένο για πολύ καιρό μετά την απόφαση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας να παύσει την λειτουργία του προ ετών.

Τα ΧΡΟΝΙΚΑ επεσήμαναν και χθες το πρόβλημα που υπήρχε με την επικινδυνότητα του χώρου για πιθανή πυρκαγιά από τα ξερόχορτα, την ανεξέλεγκτη βλάστηση και την εγκατάλειψη του κτιριακού συγκροτήματος του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Το θέμα της επικινδυνότητας του χώρου επισημάνθηκε και προχθές το μεσημέρι στην διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση Πυρκαγιών που συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση και με την παρουσία στελεχών και της περιφέρειας ΑΜΘ  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας.

Ο χώρος είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία της πόλης για πιθανή πυρκαγιά και όπως ήδη έχουν επισημάνει τα ΧΡΟΝΙΚΑ βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την δασική έκταση που πλαισιώνει το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, το ΘΧΠ Δράμας, το Κέντρο Προστασίας Παιδιού και το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Ακόμη σε πολύ κοντινή απόσταση εκτείνεται η κατοικημένη περιοχή.

Χθες λοιπόν μετά ίσως από πολύ καιρό, οι πύλη του ΚΙΧΝΕ άνοιξε μετά από συνεννόηση του Δήμου Δράμας με την Στρατιωτική Υπηρεσία όπου ανήκει το κτιριακό συγκρότημα και ο περιβάλλοντας χώρος.

Στο προαύλιο μπήκαν μηχανήματα του Δήμου, συνεργεία αλλα και στρατιώτες της Ε’ Μοίρας καταδρομών προκειμένου να καθαρίσουν τον χώρο,  να τον αποψιλώσουν από την άγρια βλάστηση αλλά και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτός να πάψει να είναι πλέον επικίνδυνος για πιθανή πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και χθες ο Δήμος Δράμας αδυνατούσε να παρέμβει εντός του συγκροτήματος του πρώην ΚΙΧΝΕ καθώς δεν είχε ανάλογη εξουσιοδότηση από τον Στρατό στον οποίο ανήκει ο χώρος.

Οι συνεννοήσεις μάλλον επιταχύνθηκαν μετά και την προχθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τις Πυρκαγιές όπου επισημάνθηκε το πρόβλημα της επικινδυνότητας που υπάρχει.

Έτσι από το πρωί της Τρίτης, καταδρομείς, αλλά  και εργαζόμενοι των τεχνικών συνεργείων σήκωσαν τα μανίκια και άρχισαν να εκτελούν ένα δύσκολο αλλά σημαντικό έργο. Αυτό του καθαρισμού του κτιριακού συγκροτήματος εντός και εκτός.

Από το πρωί άλλωστε βρέθηκε στον ίδιο χώρο και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος συντονίζοντας την έναρξη των εργασιών καθαρισμού και αποψίλωσης από την επικίνδυνη βλάστηση.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)