Διάφορα

Επέκταση στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ξηροποτάμου

Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Η επέκταση του οικισμού στον Ξηροπόταμο και οι κτηνοτροφικές μονάδες που υπάρχουν σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχής έχουν καταστήσει ανεπαρκή την ποσότητα νερού που διοχετεύεται στα σπίτια με ότι ίσως αυτό μπορεί να σημάινει ιδιαίτερα κατα την περίοδο του καλοκαιριού.

Οι ανάγκες υδροδότησης της περιοχής αυξήθηκαν με αποτέλεσμα η υπάρχουσα διατομή των αγωγών ύδρευσης να μην επιτρέπει την διέλευση των ποσοτήτων νερού  που πλέον απαιτούνται για να καλύψουν τις ανάγκες σπιτιών και εγκαταστάσεων.

Η λύση του προβλήματος ήταν η τοποθέτηση σωλήνων μεγαλύτερης διαμέτρου προκειμένου το νερό που οδηγείται στους χρήστες του δικτύου της ΔΕΥΑΔ να επαρκεί ώστε να καλύπτει τις ανάγκες που υφίστανται.

Τα έργα αντικατάστασης των αγωγών θα αρχίσουν άμεσα καθώς χθες υπογράφηκε στην ΔΕΥΑΔ συμφωνία με ιδιωτική εργοληπτική εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου αντικατάστασης των σωληνώσεων.

Πιο συγκεκριμένα χθες 02 Αυγούστου στην ∆ράµα  και στα γραφεία της ∆ΕΥΑ∆, µεταξύ του πρόεδρου του ∆.Σ. της ∆ΕΥΑ∆ και νόµιµου εκπρόσωπου της επιχείρησης κ. Αναστάσιου Χατζηγιάννη, και ιδιωτικής εργοληπτικής εταιρείας δηµοσίων έργων συμφωνήθηκε η έναρξη υλοποίησης της επέκτασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Ξηροποτάμου.

Το έργο αφορά την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην Δηµοτική Κοινότητα Ξηροποτάµου, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν. Το έργο κρίνεται απαραίτητο διότι στην  συγκεκριμένη περιοχή, του Ξηροποτάµου, το υπάρχον δίκτυο είναι µικρής διατοµής µε αποτέλεσµα να µην επαρκεί το νερό λόγω επεκτάσεως του οικισµού και κτηνοτροφικών µονάδων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα τοποθετηθούν σωλήνες μεγαλύτερης διατομής. Για την κατασκευή του έργου απαιτείται η εγκατάσταση αγωγών υπό πίεση από σωλήνες πολυαιθυλενίου συμπαγούς τοιχώματος για την µμεταφορά ποσίµου νερού και νερού γενικής χρήσης. Συγκεκριμένα θα εγκατασταθούν σωληνώσεις πιέσεως από σωλήνες πολυαιθυλενίου, µε συμπαγές τοίχωµα ενώ  θα εγκατασταθεί και ένα φρεάτιο.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)