Διάφορα

Στην Προσοτσάνη η Πανελλήνια Συνάντηση της Ποντιακής Νεολαίας

Ο πρόεδρος της  Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ

Στην Προσοτσάνη, θα πραγματοποιηθεί από την Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για 14η συνεχόμενη χρονιά η Πανελλήνια Συνάντηση της Ποντιακής Νεολαίας στις 10-11-12 Αυγούστου 2018 στις εγκαταστάσεις «ΓΙΑΝΝΙΚΕΙΟ» Πετρούσας, του νομού Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ,  ο πρόεδρος της  Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ, Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόκειται για θεσμό στο πλαίσιο του οποίου συναντιούνται νέοι από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος για τρείς ημέρες. Στην Προσοτσάνη, κατά το διάστημα 10-12 Αυγούστου θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι από όλη την Ελλάδα. Η συνάντηση νεολαίας εξετάζει κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό θέμα που έχει σχέση με τον πολιτισμό, την ιστορία , τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του Πόντου. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται γνωστοί ομιλητές και καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο να αναπτύσσεται ένα πλάνο δράσης για το θέμα που απασχολεί την συνάντηση. Επιδίωξη της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ είναι αυτές οι πανελλαδικές συναντήσεις να γίνονται με αποκεντρωμένο χαρακτήρα. Για τον λόγο αυτό και επιλέχθηκε η περιοχή της Προσοτσάνης όπως εξήγησε ο  πρόεδρος της  Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ, Γιάννης Παπαδόπουλος.  Όπως είπε το 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Είναι ευκαιρία να αναδειχθεί η ιστορία και ο πολιτισμός του Πόντου. Πολύ πιθανόν λοιπόν το φετινό θέμα που θα απασχολήσει την πανελλήνια συνάντηση να έχει άμεση σχέση με το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Παράλληλα σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας (ΣΕΝ) της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), αναφέρεται σχετικά με την φετινή διοργάνωση ότι  “οι Σύνδεσμοι Ποντιακών Σωματείων (Σ.Πο.Σ.) κάθε περιφέρειας μπορούν να συμμετέχουν στην συνάντηση με νεολαίους18 – 30 ετών.

Κάθε σωματείο μπορεί να δηλώσει τις συμμετοχές των νεολαίων στους υπεύθυνους συμμετοχών κάθε περιφέρειας μέχρι τις 15 Ιουλίου. Το κόστος της μεταφοράς των νέων που θα συμμετέχουν στην συνάντηση επιβαρύνει τα σωματεία.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μαξιλάρι, σεντόνι και σκέπασμα.

Θα υπάρξει περισσότερη ενημέρωση με νέα επιστολή για το θέμα και το πρόγραμμα της συνάντησης.

Υπεύθυνοι Συμμετοχών:

Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Κώστας Χατζημιχαηλίδης τηλ.: 6989951935

Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης: Μάνια Κοσμίδου τηλ.: 6972977733

Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας: Πίστη Παυλίδου τηλ.: 6986979940

Σ.Πο.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου: Στάθης Λαζαρίδης τηλ.: 6975637771

Σ.Πο.Σ. Νοτίου Ελλάδας και Νήσων: Δέσποινα Γιεμενιντζόγλου τηλ.: 6972908427

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με την Συντονιστική Επιτροή Νεολαίας της ΠΟΕ, με τον πρόεδρο Γιάννη Παπαδόπουλο (τηλ. 6976954212) και την γενική γραμματέα Περιστέρα Πεΐδου(τηλ. 6982413539)”.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)