Διάφορα

Περισσότεροι φέτος οι οδηγοί στην 6η Ανάβαση Κορυλόβου

Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνουν τα δοκιμαστικά και την Κυριακή θα δοθεί η εκκίνηση

Mε περισσότερες συμμετοχές αυτοκινήτων και οδηγών σε σχέση με πέρσι θα πραγματοποιηθεί η 6η ανάβαση Κορυλόβου στο πλαίσιο του κυπέλλου αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, που διοργανώνεται από τον Όμιλο Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας σε συνεργασία με την ΟΜΑΕ και την στήριξη του Δήμου Δράμας.

Όπως είπε  χθες Τρίτη μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο γραμματέας του ΟΦΑΔ Γιάννης Ταμπακόπουλος υπήρξαν για την φετινή διοργάνωση  40 συμμετοχές Ελλήνων  διαγωνιζομένων που προέρχονται από την Λάρισα και τον Βόλο μέχρι και τον Έβρο. Ήδη προηγήθηκε καθαρισμός του Κορυλόβου απο συνεργεία του Δήμου Δράμας και χθες επρόκειτο να στηθούν οι διαδρομές του αγώνα. Το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και λίγο νωρίτερα θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος ενώ την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 11 το πρωί, θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα.

Ο ΟΦΑΔ που συμπληρώνει αισίως 40 χρόνια ζωής και προσφοράς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό διοργανώνοντας μέχρι σήμερα σειρά αγώνων. Στην δημοφιλή διοργάνωση της Ανάβασης Κορυλόβου τόσο  τις προηγούμενες φορές όσο και φέτος είναι πολύ σημαντική η συνδρομή όλων των επαγγελματιών της πόλης που παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία συνδράμουν στην διοργάνωση είτε ως χορηγοί είτε με άλλους τρόπους. Αμέριστη επίσης είναι και η συμπαράσταση και η βοήθεια των τοπικών φορέων όπως ο Δήμος Δράμας, η Περιφέρεια, Η Αστυνομική Διεύθυνση, η Πυροσβεστική και πολλοί ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή διοργάνωση υπήρξαν συμμετοχές επίσης  από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Στην περσινή  5η Ανάβαση Κορυλόβου ήρθαν και πολλοί επισκέπτες απο την Ελλάδα και την γειτονική Βουλγαρία πέρα από τους οδηγούς –  αθλητές. Η Ανάβαση Κορυλόβου  στα πέντε χρόνια που διεξάγεται έχει κεντρίσει την προσοχή των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι άδικα καθώς πρόκειται για μία «κλειστή» μεν αλλά ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή για αθλητές με ιδιαίτερες οδηγικές ικανότητες και κατάλληλα αυτοκίνητα.

Η περσινή 5η Ανάβαση Κορύλοβου που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Όμιλος Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας» (Ο.Φ.Α.Δ.) και προσμετρούσε στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, ως ο 2ος γύρος του θεσμού είχε ομολογουμένως απόλυτη επιτυχία. Οι 36 συμμετέχοντες αγωνίστηκαν για την καλύτερη επίδοση, σε μια διαδρομή μήκους 3,2 χιλιομέτρων. Και  ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι οι Έλληνες συμμετέχοντες πλαισιώθηκαν από 4 Βούλγαρους οδηγούς, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον κοκτέιλ, προς τέρψιν των θεατών που παρακολούθησαν την ανάβαση.

Ο ταχύτερος συνολικός χρόνος είχε επιτευχθεί από τον Βούλγαρο Yuliyan Teliyski (Mitsubishi Lancer EVO IX, FST) ο οποίος είχε όμορφη μάχη με τον Κωνσταντίνο Λαζαρίδη (Mitsubishi Lancer EVO VIII, FST) και κατέκτησε τη νίκη στην Κατηγορία Formula Saloon. Ο Βούλγαρος οδηγός σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στο πρώτο, γλιστερό σκέλος του αγώνα, ενώ στη συνέχεια ο Έλληνας οδηγός επανέκαμψε, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, που όμως δεν ήταν αρκετός ώστε να ξεπεράσει τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη δεύτερη θέση της Formula Saloon και βέβαια, στην Formula Saloon Turbo. Την τριάδα της Formula Saloon διαμόρφωσε ο Δημήτρης Κατσαρός (Mitsubishi Lancer EVO IX, FST). Στην φετινή 6η Ανάβαση Κορυλόβου όπως και πέρσι θα τρέξουν και αρκετοί οδηγοί από την Δράμα όπως και άλλα μέλη του ΟΦΑΔ που κατοικούν σε άλλες πόλεις.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)