Διάφορα

Εκδήλωση για την ανάδειξη της προσφοράς στο ΚΔΑΠμεΑ Δράμας σήμερα το απόγευμα

Σήμερα Τέταρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες Δ. Δράμας «Το Χαμογελο μας” με την στήριξη της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α  Δ.ΔΡΑΜΑΣ πραγματοποιεί την εκδήλωση «Europe in My Region” που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή του έργου και των δράσεων του ΚΔΑΠμεΑ.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει: catering, μουσική, δείγμα έργων από το εικαστικό εργαστήρι του κέντρου, εγκαίνια του νέου οχήματος μεταφοράς των ωφελουμένων του κέντρου, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, δώρα κ εκπλήξεις για τα παιδιά.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το κέντρο με ευαισθησία, επιστημονική γνώση και πολυετή επαγγελματική εμπειρία,  ανταποκρίνεται στις αληθινές ανάγκες των ΑΜΕΑ και διαθέτει ειδική επιστημονική ομάδα, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις 400τ.μ. και περίσσιο κέφι για δημιουργική δουλειά και παιχνίδι. Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες του κέντρου που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια περίπου είναι δωρεάν. Η απασχόληση πραγματοποιείται σύμφωνα με το αναπτυξιακό στάδιο, το επίπεδο, την προσωπικότητα και την συναισθηματική ανάπτυξη του κάθε παιδιού από έμπειρο και μόνιμο προσωπικό με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την υγιή προσαρμογή του, για την εξέλιξη των ιδιαίτερων κλίσεων του και με σεβασμό στον προσωπικό του ρυθμό. Πρωταρχικός στόχος παραμένει η ευχάριστη καθημερινή απασχόληση γεμάτη γνώσεις, γέλιο, χαρά, δράσεις και παιχνίδι.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ βρίσκεται στην περιοχή της ανάπλασης, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με άμεση πρόσβαση σε παιδικές χαρές, γήπεδα άθλησης, ποδηλατόδρομους, με λουλούδια και δέντρα προσφέροντας ένα υγιεινό περιβάλλον. Το κτίσμα είναι διατεταγμένο στο χώρο με άριστο προσανατολισμό, με καταπράσινο αύλειο χώρο. Οι αίθουσες είναι άνετες, σύγχρονες, προσήλιες και ευάερες με τα πιο σύγχρονα μέτρα πρόληψης, τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα εργοθεραπείας-ανάπτυξης δραστηριοτήτων, αίθουσα εξατομικευμένης παρέμβασης,  αίθουσα ατομικών συνεδριών, χώρο ανάπαυσης, χώρος παρασκευής γευμάτων-εκπαιδευτική κουζίνα. Το πρόγραμμα απασχόλησης περιλαμβάνει: Εικαστική έκφραση, τεχνική εκπαίδευση, δραστηριότητες νοητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, ενσφηνώματα-παζλ-επιτραπέζια παιχνίδια προγραφή –γραφή-κοινωνική αριθμητική, γυμναστική, ειδική φυσική αγωγή, χορό,  εκπαιδευτική κουζίνα, διατροφική αγωγή, αυτονομία, αυτοεξυπηρέτηση, ψυχοεκπαίδευση, παιγνιοθεραπεία, ψυχολογική στήριξη. Άλλες δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίεςπου παρέχει είναι  ενημέρωση και παραπομπή σε εκπαιδευτικές μονάδες, εξειδικευμένους φορείς, κοινωνικές υπηρεσίες ανάλογα με την περίπτωση . Ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους . Εφαρμογή εξατομικευμένου προγράμματος εκπαίδευσης με συγκεκριμένο στόχο με βάση νοητικό-γνωστικό επίπεδο, τις δεξιότητες και ικανότητες του κάθε παιδιού σε συνεργασία με τον γονέα-κηδεμόνα . Μεταφορά με το αυτοκίνητο που διαθέτει το κέντρο . Κολατσιό με ρόφημα . Εξωτερικό Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης.

Αλλα πραγματοποιεί και εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, πολιτιστικές-κοινωνικές δραστηριότητες.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Το κέντρο συμμετέχει στη δράση ‘Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής’ (ΕΣΠΑ) μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Α.Ε.(Ε.Ε.Τ.Α.Α) με δωρεάν συμμετοχή των δικαιούχων ΑΜΕΑ.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)