ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αναφορά της βουλευτού Δράμας Χαράς Κεφαλίδου για την ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος στις γεωτρήσεις

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Χ»

Αναφορά κατάθεσε χθες Δευτέρα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη, με θέμα: «Έντονη ανησυχία δεκάδων αγροτών της Δράμας για ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος στις γεωτρήσεις”. 

Η βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να την ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες του.

Σας υποβάλλω άρθρο τοπικής εφημερίδας της Δράμας (Χρονικά 08.06.2018), σχετικά με την έντονη ανησυχία που υπάρχει σε δεκάδες αγρότες της περιοχής μου, μετά την απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ρεύματος στις γεωτρήσεις των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) που οφείλουν σημαντικά ποσά σε αυτήν. Σύμφωνα με τον ΤΟΕΒ Ρέμβης στη Δράμα (στην αρμοδιότητά του υπάγονται περίπου 10.000 στρέμματα) δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα με τη διευθέτηση των οφειλών προς της ΔΕΗ. Η Δημόσια Επιχείρηση προχώρησε σε επανασύνδεση σε όλες τις γεωτρήσεις αλλά αυτή θα ισχύσει μέχρι την 16η Ιουνίου. Μετά από επικοινωνία του ΤΟΕΒ Ρέμβης με τη ΔΕΗ, η τελευταία απάντησε ότι μπορεί να προχωρήσει σε διακανονισμό με την καταβολή του 30% της οφειλής και ρύθμιση 18 δόσεων. Με αυτό τον αριθμό δόσεων όμως ο ΤΟΕΒ δεν θα μπορέσει να είναι συνεπής στην αποπληρωμή των οφειλών του. Πρόθεσή του είναι να αποπληρώσει τα χρέη του, αλλά βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων που έχει. «Όταν οι ΤΟΕΒ ζητούν να δώσουν κάποιες προκαταβολές και να ρυθμιστούν οι οφειλές και η ΔΕΗ δεν δέχεται αυτό λέει πολλά», υποστηρίζει ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ρέμβης, ενώ κάνει λόγο για εσκεμμένη απαξίωση της ΔΕΗ, ώστε να πωληθεί με χαμηλό τίμημα. Πρόσφατα κ. Υπουργέ σε ερώτηση συναδέλφου για το ίδιο θέμα (αφορούσε τους αγρότες της Αργολίδας), απαντήσατε από το βήμα της Βουλής ότι υπάρχει ανάγκη διασφάλισης της ομαλής άρδευσης των γεωργικών καλλιεργειών με την εύρεση μιας δίκαιης λύσης. Μάλιστα για τους ΤΟΕΒ που δείχνουν διάθεση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είπατε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου. Συνεπώς, άμεση είναι η ανάγκη να προχωρήσει μια ρεαλιστική ρύθμιση – συμφωνία μεταξύ του ΤΟΕΒ και της ΔΕΗ. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα με την άρδευση των καλλιεργειών στην περιοχή, ενώ ακόμη μεγαλύτερα θα είναι τα προβλήματα και σε άλλους ΤΟΕΒ του Νομού, οι οποίοι καλύπτουν μεγαλύτερες εκτάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φετινή παραγωγή της Δράμας. Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τις πρωτοβουλίες σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)