Διάφορα

Περισσότερες από πέρσι οι προεγγραφές στο VFT

Πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος οι διεθνείς αγώνες Βουνού του Παρανεστίου

Ακόμη μεγαλύτερο από πέρσι είναι το ενδιαφέρον των αθλητών και των φίλων του Βουνού για την φετινή διοργάνωση αγώνων βουνού Παρθένου Δάσους του Παρανεστίου όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η Δήμαρχος Παρανεστίου κα Αλίκη Σωτηριάδου.

Οι αγώνες που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά της ορεινής Δράμας και ειδικότερα της περιοχής του Παρανεστίου είναι γνωστό ότι πλέον έχουν πάρει εδώ και χρόνια τον χαρακτήρα ενός πλέον διεθνούς αθλητικού γεγονότος το οποίο πέρα από την δημοσιότητα που έτσι και αλλιώς έχει δίνει έμφαση στην ασφάλεια και στον σεβασμό των αθλητών που το τιμούν με την συμμετοχή τους.

Φέτος με νέα σύνθεση της τεχνικής διεύθυνσης των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου που αποτελείται απο τους Ιορδάνη Τσεπεσίδη , αθλητή και διοργανωτή αγώνων. Δημήτρη Γεωργίου , αθλητή και συνδιοργανωτή-στέλεχος αγώνων βουνού , Ελένη Τσεπίδου, στέλεχος του VFT – απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, ο Δήμος Παρανεστίου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου, διοργανώνουν τους 12ους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Trail (V.F.T.) απο τις  12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018

Η προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας του μοναδικού περιβάλλοντος της Παρανέστιας Γης στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, μέσα από ένα ιδιαίτερα σημαντικό αθλητικό γεγονός, φέρνει και φέτος κοντά τα μέλη της Οικογένειας του Παρθένου Δάσους καθώς και νέα μέλη και φίλους των αγώνων.

Πάνω από 700 δρομείς, 450 εθελοντές και συνοδοί από όλη την Ελλάδα, θα δώσουν και πάλι το παρόν σ’ αυτή την προσπάθεια που είναι  ικανή να αλλάζει στερεότυπα και να καλλιεργεί αθλητική κουλτούρα μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Με σεβασμό στην προσπάθεια των δρομέων, στην προσφορά των εθελοντών και στην προσπάθεια των ατόμων με ειδικές ικανότητες, γινόμαστε πρεσβευτές όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, της αξίας του ευ αγωνίζεσθαι, του εθελοντισμού, της ηθικής των αγώνων, της αγάπης στη φύση.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος είναι οι εξής:

Virgin Forest Ultra Trail (V.F.U.T): 162.651μ με θετική υψομετρική διαφορά 6.889μ (12-14/10/2018)

NatureTrail Race (N.T.R): 109.695μ με θετική υψομετρική διαφορά 4.675μ (13-14/10/2018)

Παρανέστιο Μονοπάτι ή Paranesti Path (P.P): 46.297μ με θετική υψομετρική διαφορά 1.930 μ (13/10/2018)

Nestos Trail (N.T): 10.000μ (14/10/2018)

Άλκιμοι Παίδες Ι: 1.200μ μόνον για παιδιά ηλικίας 10-13 ετών (14/10/2018)

Άλκιμοι Παίδες ΙΙ: 2.500μ μόνον για παιδιά ηλικίας 14-17 ετών (14/10/2018)

Special V.F.T (S.V.F.T): 800μ για άτομα με ειδικές ικανότητες (14/10/2018)

Από το 2007 διοργανώνεται το «Μονοπάτι του Παρθένου Δάσους» ή «Virgin Forest Trail» (VFT σε συντομία). Είναι ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος υπεραπόστασης, ατομικού χαρακτήρα, ο οποίος βασίζεται αποκλειστικά στην ανθρώπινη δύναμη και διαδραματίζεται σε συνθήκες απομόνωσης, στα πυκνά δάση της οροσειράς της Ροδόπης, στην περιοχή Παρανεστίου Δράμας.

Η φιλοσοφία και το ήθος του VFT βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με τη φύση και όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν, είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν τις αρχές του σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, της συντροφικότητας με τους συναθλητές τους και της μοναχικότητας της αθλητικής προσπάθειας.

Ο αγώνας πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο, από το 2007, έχοντας σκοπό την καθιέρωσή του ως ενός σημαντικού αθλητικού θεσμού κάτι που με βεβαιότητα έχει πετύχει πλέον σε διεθνές επίπεδο.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στο τεράστιο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και η προβολή του μοναδικού περιβάλλοντος της Παρανέστιας Γης και ειδικότερα του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, που αποτελεί το μοναδικό παρθένο δάσος της Ευρώπης μέσα από ένα μοναδικό –όπως πραγματικά αναδείχθηκε- για τα δεδομένα της χώρας μας αθλητικό γεγονός.

Είναι γεγονός ότι ο αγώνας βρίσκεται ήδη πολύ ψηλά στον κατάλογο ανάλογων διοργανώσεων, καθώς στη μόλις ενός χρόνου πορεία του έχει λάβει ήδη την έγκριση του μεγαλύτερου αγώνα ορεινής υπεραντοχής στον κόσμο, του UTMB (κάθε Αύγουστο συγκεντρώνει στο Σαμονί των Άλπεων 4000 αθλητές) και αποτελεί κριτήριο συμμετοχής των αθλητών για το συγκεκριμένο γεγονός, είναι προφανές ότι το «Moνοπάτι του Παρθένου Δάσους- VFT» προβάλει όχι μόνο την περιοχή του Παρανεστίου αλλά και τη χώρα μας, διεθνώς.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)