Διάφορα

Προανήγγειλε προσλήψεις στα Κέντρα Υγείας ο Σ. Βαρδαρός

Επίσκεψη του Αν. Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού στη Δράμα

Επίσκεψη στο ΚΕΝΤΡΟ Υγείας Δράμας (πρώην  ΙΚΑ), πραγματοποίησε στη 1.00  το μεσημέρι της Παρασκευής, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κος Σταμάτης Βαρδαρός, και ο Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ κος Δημήτρης Τσαλικάκης.

Λίγο νωρίτερα ο κος Σταμάτης Βαρδαρός και ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του Πολυδύναμου Ιατρείου Δοξάτου. Στο Κέντρο Υγείας Δράμας ο κος Σταμάτης Βαρδαρός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από με τον Διευθυντή κ. Κώστα Λεμπιδάκη, και την  ιατρό  ρευματολόγο κα Ελένη Γαμβρέλη για την κατάσταση του κέντρου αλλά και την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του με την προσθήκη νέων ιατρικών ειδικοτήτων και εξοπλισμού.

Φωτογραφία: Η επίσκεψη του Αν. Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού στο Κέντρο Υγείας Δράμας

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας είπε ότι στο Κέντρο Υγείας της Δράμας διαπιστώνει κανείς μία σταθεροποίηση με σημαντικά προβλήματα ελλείψεις και αδυναμίες  αλλα και την προοπτική ανάπτυξης που διαμορφώνεται πλέον. Μίλησε για την κατάσταση στον χώρο της Δημόσιας Υγείας που ενώ το 2014 βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο, στην συνέχεια και μέχρι σήμερα αρχίζει να ανακάμπτει και να ανακτά έδαφος… για να προσθέσει «Οι μονάδες αρχίζουν να ξαναζωντανεύουν και σιγά – σιγά θα επιστρέψουν περισσότεροι ασφαλισμένοι. Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε και τον διαγνωστικό τομέα ώστε να γίνονται και εξετάσεις μέσα στα Κέντρα Υγείας αλλά στόχος μας είναι και η στελεχιακή ενδυνάμωση. Το πρώτο διάστημα είναι γνωστό ότι η υποστήριξη με γιατρούς έγινε κυρίως με επικουρικό προσωπικό ενώ τώρα είμαστε στην φάση που θα στελεχώσουμε τα Κέντρα Υγείας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό που με προκηρύξεις που έρχονται το αμέσως προσεχές διάστημα. Είναι οι πρώτες θέσεις μόνιμου προσωπικού που βγαίνουν για ιατρικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μετά από πολλά χρόνια. Νομίζω ότι αυτά είναι ενδεικτικά της κατεύθυνσης που έχουμε δώσει αλλά και ανταπόκριση στο προσωπικό που στήριξε αυτές τις δομές μέχρι σήμερα”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας υπογράμμισε ότι πλέον τα Κέντρα Υγείας έχουν την ευκαιρία, μέσα σε αυτή την προσπάθεια ενδυνάμωσης του Συστήματος Υγείας να βρουν τον δικό τους ρόλο, που δεν θα περιορίζονται στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων αλλά να μπορούν προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες σε επίπεδο πρόληψης, οικογενειακής ιατρικής κλπ.

Ο κος Βαρδαρός είπε ότι το Υπουργείο είναι αυτονόητο ότι θα στηρίξει την προσπάθεια αναβάθμισης που κάνει η διοίκηση του Κέντρου Υγείας Δράμας προσθέτοντας ότι το προσωπικό των Κέντρων Υγείας  έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτοί κράτησαν ανοικτές αυτές τις δομές. Η δική μας κατεύθυνση είναι να τις στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο και στην υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ σχετικά με το πρόβλημα της μη επαρκούς στελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας της Περιφέρειας, με ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που δεν προσελκύεται εύκολα στην επαρχία, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας είπε ότι παρατηρείται διαχρονικά μια ανεπτυγμένη αστυφιλία που αφορά τον ιατρικό κόσμο και αν σε αυτό συνυπολογίσει κανείς ότι τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει από την χώρα μας 16000 γιατροί, καταλαβαίνει εύκολα ότι έχει μειωθεί πάρα πολύ η διαθέσιμη «Δεξαμενή”. Αυτό είναι κάτι που θα αναστραφεί αλλά σιγά – σιγά. Τα μηνύματα που παίρνουμε σε διάφορες προκηρύξεις μόνιμων κυρίως θέσεων είναι ενθαρυντικά…

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)