Διάφορα

Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας: Ημέρα επιβιωσάντων από τον καρκίνο

Η παγκόσμια ημέρα επιβιωσάντων από τον καρκίνο είναι ένας ετήσιος εορτασμός για την ζωή και πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου κάθε χρόνο.

Στόχος αυτής της ημέρας είναι  η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με   τον καρκίνο .

  • Την αξία της ζωής την αξιολογούμε καλύτερα μετά από μία εμπειρία καρκίνου.
  • Παραθέτουμε λίγα λόγια ενός ατόμου που επιβίωσε από τον καρκίνο για να δείξουμε το μεγαλείο της δύναμης της ψυχής που το άτομο έχει για να παλέψει για την ζωή.
  • ΕΓΡΑΨΕ:
  • Είναι τόσος πολύς ο πόνος που ίσως αυτό το χαρτί που τον φιλοξενεί με αυτά τα λόγια που γράφονται να μην το αντέχει ……….
  • Γι’ αυτό , το χαρτί με το πέρασμα του χρόνου κιτρινίζει και ξεχνιέται, όπως κιτρινίζει και ξεχνιέται ο πόνος, όταν ο καρκινοπαθής που τον βιώνει τον ξεπερνάει. Έτσι συνεχίζει να ζει και να αξιολογεί πολύ πιο ουσιαστικά όλα εκείνα τα μικρά και ταπεινά πραγματάκια που περνούν από την ζωή του και δεν το έβλεπε πριν.
  • Με τον τρόπο αυτό βγαίνει νικητής της ζωής, που είναι τόσο όμορφη και τόσο λίγη, που δεν αξίζει να χάνει ούτε ένα λεπτό από την πορεία της.
  • Τον καρκίνο λοιπόν μπορούμε να τον νικήσουμε  γιατί η ζωή μας πρέπει να συνεχίζεται και μάλιστα πρέπει να είναι δημιουργική και παραγωγική.
  • Έχοντας δίπλα μας ανθρώπους που μας συμπαραστέκονται, όπως τα συγγενικά μας ‘άτομα ,τους γιατρούς μας , τους νοσηλευτές μας, τους φίλους μας, πρέπει να αντλούμε δύναμη και να συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ζωή που την αξιολογούμε πολύ πιο ουσιαστικά και με διαφορετική ματιά βλέπουμε τα τεκταινόμενα γύρω μας.

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ  ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)