Διάφορα

Εκατοντάδες δραμινοί στο συλλαλητήριο

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή η χθεσινή εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στην πλατεία Ελευθερίας

Εκατοντάδες δραμινοί συμμετείχαν χθες το απόγευμα στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Δράμας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, πολλοί Δήμαρχοι του Νομού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων, Κληρικοί, Οικογένειες και δραμινοί κάθε ηλικίας συνατήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου.

Την ίδια ώρα βέβαια ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας αλλά και της υπόλοιπης χώρας, με δεδομένες τις εξελίξεις σε επίπεδο συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Το Συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα με χαιρετισμό εκπροσώπου  του Μητροπολίτη Δράμας, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του Σεβασμιοτάτου  ενώ στην πραγματοποίησαν σύντομες ομιλίες ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Πατακάκης και η Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Μαρία Μαντουβάλου.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη να διατρανωθεί απο πολιτικούς και πολίτες η αντίθεσή τους στην ονομασία του γειτονικού κράτους χαρακτηρισμό που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία και οποιοδήποτε παράγωγό του. Απο όλους τους ομιλητές έγινε αναφορά στην ιστορία της Βόρειας Ελλάδας και της  Μακεδονίας που είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι αιχμές προς την κυβέρνηση για τον τρόπο που κινεί την συζήτηση για την ονομασία του γειτονικού κράτους.

Ο αριθμός πάντως των πολιτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν εξαιρετικά μεγάλος και αρκετά δυσανάλογος του μεγέθους των συγκεντρώσεων που συνηθίσαμε να βλέπουμε στην πλατεία Ελευθερίας τα τελευταία χρόνια. Δείγμα και της ανησυχίας που είναι φανερά διάχυτη στην πλειοψηφία της κοινωνίας για την πορεία των συζητήσεων σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)