Διάφορα

Διανομή διατακτικών από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

Την Τρίτη 05 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε διανομή διατακτικών του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία». Αρχικά, η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας Αλίκη Τσιαμούρα απηύθυνε χαιρετισμό στους ηλικιωμένους και παρέδωσε το λόγο στον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος έκανε λόγο για τις δύσκολες καταστάσεις που περνά ο τόπος μας και για τους τρόπους επίλυσής τους. Αμέσως μετά το λόγο πήρε η κα. Ελισάβετ Στάθη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, η οποία μίλησε για τη σπουδαιότητα της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Εν συνεχεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων  που είναι η 15η Ιουνίου ακολούθησε ενημερωτική ομιλία με τίτλο «Κακοποίηση, κακομεταχείριση, εκμετάλλευση στην 3η ηλικία». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε, από την Κλινική Ψυχολόγο MSc, Ψυχοθεραπεύτρια κ. Κυριακίδου Νίκη, έπειτα από πρόσκληση της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το τι σημαίνει κακοποίηση, ποιες είναι οι μορφές αυτής καθώς και για το τι πρέπει να κάνει ένας ηλικιωμένος αν βιώνει μία τέτοια κατάσταση.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο 2018 ξεκίνησε την εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Το πρόγραμμα αφορά στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται εβδομήντα πέντε (75) οικογένειες και έχει διάρκεια ενός έτους. Παράλληλα στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίησή τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)