Διάφορα

Παράταση μέχρι 14 Σεπτεμβρίου στις προτάσεις του νέου LEADER

Συνάντηση στο ΕΒΕ Δράμας την  Πέμπτη για την ολοκλήρωση των παλιών έργων ανακοίνωσε η ΑΝΕΔ

Η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης όλων των επενδυτικών έργων τα οποία είχαν αρχικά ενταχθεί στο πρόγραμμα του Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER) του ΠΑΑ 2007-2013 και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020 με τη μορφή των ανειλημμένων υποχρεώσεων είναι η 29η Ιουνίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει υποβληθεί και το τελευταίο αίτημα πληρωμής.

Καλoύνται λοιπόν από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας, οι επενδυτές  και οι μελετητές των έργων, σε συνάντηση την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας (Λαμπριανίδη 40, 3ος όροφος), προκειμένου να υπάρξει  συντονισμένη προσπάθεια όλων – τόσο των στελεχών της Ομάδας Τοπικής Δράσης όσο και των επενδυτών– ώστε να επιτευχθεί έγκαιρα η ολοκλήρωση έστω κι επί έλαττον και η αποπληρωμή των επενδυτικών έργων, αλλά και για να αποσοβηθεί και ο παραμικρός κίνδυνος απαίτησης για επιστροφή επιχορήγησης και να απορροφηθούν όλοι οι εγκεκριμένοι πόροι, προς όφελος των ενδιαφερομένων επενδυτών αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Όπως είπε, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας κος Μαν. Χατζόπουλος, μέχρι τις 29 Ιουνίου, οι επενδυτές της παραπάνω κατηγορίας, θα πρέπει να έχουν καταθέσει αίτημα πληρωμής με άδεια λειτουργίας και να έχουν ολοκληρώσει την επένδυσή τους. Πρόκειται για περίπου 30 – 35 έργα ιδιωτών που αφορούν ένα ευρύ φάσμα της τοπικής οικονομίας (βιοτεχνία, μεταποίηση, παροχή υπηρεσιών κλπ)

Εντωμεταξύ στο ύψος του 1.765.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της νέας πρόσκλησης του προγράμματος LEADER  που είναι ήδη ανοικτό  από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας  και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης θα χρηματοδοτηθούν σε ποσοστό μέχρι και 100% έργα που θα προταθούν από φορείς του Δημοσίου όπως πχ οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειες, Σύλλογοι κλπ που έχουν ως καταστατικό σκοπό να υλοποιούν έργα δημόσιου χαρακτήρα. Το εύρος των δράσεων που θα εφαρμοστούν περιλαμβάνει τις περιοχές των Δήμων, Δοξάτου, Κάτω Νευροκοπίου, Παρανεστίου, Προσοτσάνης και Δράμας εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας. Κατ’ εξαίρεση εντός της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας, επιτρέπεται η υλοποίηση πράξεων στους οικισμούς Αμπελάκια, Νέα Σεβάστεια και Ταξιάρχες-Τιμόθεος. Τα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν αφορούν υποδομές μικρής κλίμακας σε τομείς όπως: ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, εντός οικισμού συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης ενέργειας σε χρησιμοποιούμενα δημόσια κτίρια. Επίσης έργα βελτίωσης υποδομών σε αγροτικά ιατρεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικούς χώρους, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, έργα καταφυγίων αδέσποτων ζώων, έργα σημάνσεων, έργα δημοσίων κοινόχρηστων χώρων, ποδηλατικές διαδρομές, έργα που συνδέονται με τον πολιτισμό, έργα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης κλπ.

Ως  ημερομηνία λήξης υποβολής πρότασης είχε ορισθεί  αρχικά η 22α Ιουνίου του 2018 αλλά όπως έκανε χθες γνωστό στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας κος Μανώλης Χατζόπουλος αποφασίσθηκε τελικά παράταξη της προθεσμίας μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου προκειμένου να προλάβουν να υποβληθούν αιτήσεις αλλά και λόγω της θερινής περιόδου που είναι σε εξέλιξη. Επισημαίνεται ότι όλα τα δικαιολογητικά και έγγραφα θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έως την Παρασκευή 14/09/2018 και δίδεται προθεσμία για να κατατεθεί ο «φυσικός φάκελος», δηλαδή η πρωτότυπη αίτηση στήριξης, τα πρωτότυπα έγγραφα και τα αντίγραφα που συνοδεύουν και τεκμηριώνουν την αίτηση στήριξης έως την Παρασκευή 21/09/2018 και ώρα 14:00. Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις στήριξης εκτός των ανωτέρω προθεσμιών και αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης στο ΟΠΣΑΑ.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)