Την παραχώρηση χώρου στάθμευσης ζητά από τον Δ. Δράμας η Πυροσβεστική

0
2197

Επισημαίνει τους κινδύνους που υπάρχουν σήμερα από τα εκτεθειμένα οχήματά της στο πεζοδρόμιο.

Την παραχώρηση δημοτικού οικοπεδικού χώρου που βρίσκεται απέναντι από τις σημερινές εγκαταστάσεις της, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης για τα υπηρεσιακά της οχήματα ζητά από τον Δήμο Δράμας η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας. Το αίτημα της υπηρεσίας εγκρίθηκε ομόφωνα από την Κοινότητα Δράμας ενώ αναμένεται να λάβει θέση και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητά τον εν λόγω χώρο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Εθνικής Αμύνης και Κασάνδρου και έχει έκταση 302 τ.μ. με σκοπό να σταθμεύσει εκεί πυροσβεστικά οχήματα κάτω των 3,5 τόνων. Το αίτημα αφορά την ανάγκη στάθμευσης δυο επιβατικών τζιπ, μίας “Καναδέζας”, ενός 9θέσιου λεωφορείου και τριών νέων οχημάτων που θα παραληφθούν από την υπηρεσία, δηλαδή ενός ακόμη τζιπ, ενός φορτηγού με καρότσα και δεξαμενή 0,5 τόνου νερού και ενός φορτηγού με καρότσα γενικής χρήσης.
Στο σχετικό αίτημά της η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας επισημαίνει ότι στην περίπτωση που το αίτημα για την παραχώρηση του δημοτικού οικοπέδου που βρίσκεται δίπλα της δεν γίνει αποδεκτό τότε τα οχήματα της θα σταθμεύουν αναγκαστικά στο πεζοδρόμιο γύρω από τις σημερινές εγκαταστάσεις της καταλαμβάνοντας χώρο επί του οδοστρώματος και θα είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και τυχόν φθορές εσκεμμένες ή όχι από τρίτους. Άρα όπως επισημαίνει το αίτημα έχει σχέση με την ασφάλεια του μηχανολογικού της εξοπλισμού.
Ο χώρος που ζητά, όπως επισημαίνει στο σχετικό αίτημά της η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αν και έχει τοποθετημένη μπασκέτα, δεν είναι χαρακτηρισμένος ώς χώρος αθλοπαιδιών, πρασίνου ή άλλης δέσμευσης. Εαν λοιπόν παραχωρηθεί ο χώρος αυτός από τον Δήμο η Υπηρεσία θα μπορέσει να σταθμεύει με ασφάλεια τα οχήματά της και στην συνέχεια θα κατασκευαστεί αμαξοστάσιο για την στέγαση και των υπολοίπων οχημάτων της υπηρεσίας. Η Πυροσβεστική ζητά την παραχώρηση του χώρου για 30 έτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συζήτηση που έγινε για το αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κοινότητας Δράμας (τον Νοέμβριο) ήταν κοινή η παραδοχή για την προσφορά και το έργο της ωστόσο εκφράστηκαν προβληματισμοί για το κατά πόσο θα σταθμεύουν στον συγκεκριμένο χώρο φορτηγά της υπηρεσίας άνω των 3,5 τόνων.
Γεγονός είναι πάντως ότι η όποια ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε εξοπλισμό και οχήματα γίνεται με σκοπό την προσφορά αναγκαίων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής μας. Η Υπηρεσία αυτή την στιγμή σταθμεύει τα οχήματα της γύρω από τις σημερινές της εγκαταστάσεις με όποιο κίνδυνο αυτό συνεπάγεται. Ίσως λοιπόν η τελική παραχώρηση του δημοτικού οικοπεδικού χώρου για τις ανάγκες στάθμευσης των οχημάτων της υπηρεσίας, θα ήταν μια κίνηση που θα κατέληγε τελικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας η οποία έτσι και αλλιώς εκφράζεται και αντιπροσωπεύεται από τα όργανα του δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!