Διάφορα

Με το πόδι στο γκάζι για την 6η Ανάβαση Κορυλόβου

40 χρόνια εντυπωσιακής δραστηριότητας συμπληρώνει ο ΟΦΑΔ

Mε το πόδι στο γκάζι είναι ο Όμιλος Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την 6η Ανάβαση Κορυλόβου που θα πραγματοποιηθεί στην Δράμα στις 16 και 17 Ιουνίου. Ο γραμματέας του ΟΦΑΔ Γιάννης Ταμπακόπουλος, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ αναφέρει ότι οι συμμετοχές για τους αθλητές του αγώνα θα ανοίξουν στα τέλη Μαΐου κάτι που θα οριστικοποιηθεί  τις επόμενες ημέρες.

Ο ΟΦΑΔ που συμπληρώνει αισίως 40 χρόνια ζωής και προσφοράς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό περιμένει και φέτος μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς συμμετοχών αλλά και μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην πόλη κατά το διήμερο του αγώνα. Σε αυτή την προσπάθεια του ΟΦΑΔ τόσο τις προηγούμενες φορές όσο και φέτος είναι πολύ σημαντική η συνδρομή όλων των επαγγελματιών της πόλης που παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία συνδράμουν στην διοργάνωση είτε ως χορηγοί είτε με άλλους τρόπους. Αμέριστη επίσης είναι και η συμπαράσταση και η βοήθεια των τοπικών φορέων όπως ο Δήμος Δράμας, η Περιφέρεια, Η Αστυνομική Διεύθυνση, η Πυροσβεστική και πολλοί ακόμη.

Συμμετοχές κατά την περσινή διοργάνωση υπήρξαν από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Όπως από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Βουλγαρία ήρθαν στην περσινή  5η Ανάβαση Κορυλόβου και πολλοί επισκέπτες πέρα από τους οδηγούς –  αθλητές. Η Ανάβαση Κορυλόβου  στα πέντε χρόνια που διεξάγεται έχει κεντρίσει την προσοχή των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι άδικα καθώς πρόκειται για μία «κλειστή” μεν αλλά ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή για αθλητές με ιδιαίτερες οδηγικές ικανότητες και κατάλληλα αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζουμε ότι  η περσινή 5η Ανάβαση Κορύλοβου που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Όμιλος Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας” (Ο.Φ.Α.Δ.) και προσμετρούσε στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, ως ο 2ος γύρος του θεσμού είχε απόλυτη επιτυχία. Οι 36 συμμετέχοντες αγωνίστηκαν για την καλύτερη επίδοση, σε μια διαδρομή μήκους 3,2 χιλιομέτρων. Και  ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι οι Έλληνες συμμετέχοντες πλαισιώθηκαν από 4 Βούλγαρους οδηγούς, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον κοκτέιλ, προς τέρψιν των θεατών που παρακολούθησαν την ανάβαση.

Ο ταχύτερος συνολικός χρόνος της ημέρας είχε επιτευχθεί από τον Βούλγαρο Yuliyan Teliyski (Mitsubishi Lancer EVO IX, FST) ο οποίος είχε όμορφη μάχη με τον Κωνσταντίνο Λαζαρίδη (Mitsubishi Lancer EVO VIII, FST) και κατέκτησε τη νίκη στην Κατηγορία Formula Saloon. Ο Βούλγαρος οδηγός σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στο πρώτο, γλιστερό σκέλος του αγώνα, ενώ στη συνέχεια ο Έλληνας οδηγός επανέκαμψε, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, που όμως δεν ήταν αρκετός ώστε να ξεπεράσει τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη δεύτερη θέση της Formula Saloon και βέβαια, στην Formula Saloon Turbo. Την τριάδα της Formula Saloon διαμόρφωσε ο Δημήτρης Κατσαρός (Mitsubishi Lancer EVO IX, FST).

Στην φετινή 6η Ανάβαση Κορυλόβου όπως και πέρσι θα τρέξουν και αρκετοί οδηγοί από την Δράμα αλλά και μέλη του ΟΦΑΔ που κατοικούν σε άλλες πόλεις αλλά έχουν καρτέλα στον ΟΦΑΔ.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)