Διάφορα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση βιβλίου και εποπτικού υλικού

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ν.Δράμας

Mε σημαντική συμμετοχή τόσο από πλευράς εκδοτικών οίκων και εξεταστικών φορέων όσο και από πλευράς καθηγητών ξένων γλωσσών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ξενοδοχείο HYDRAMA  η έκθεση βιβλίου και εποπτικού υλικού από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ν.Δράμας.

Ο θεσμός που επαναλαμβάνεται για περισσότερο από 30 χρόνια με μεγάλη επιτυχία δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών να ενημερωθούν όχι μόνο για τις τελευταίες εκπαιδευτικές εκδόσεις αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις των εκπαιδευτικών μέσων και τις ηλεκτρονικής τεχνολογίας που πλέον είναι στενά συνδεδεμένη με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, η κα Μαρία Βραδέλη, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Δράμας που σήμερα αποτελείται από 32 μέλη, η συγκεκριμένη έκθεση επαναλαμβάνεται με τη συμμετοχή ελληνικών και διεθνών εκδοτικών οίκων κάθε χρόνο καθώς οι εξελίξεις στα εκπαιδευτικά μέσα είναι συνεχείς.

Οι περισσότεροι από τους εκδοτικούς οίκους αλλά και τους εξεταστικούς φορείς που συμμετέχουν έχουν έδρα την Αθήνα αλλά στηρίζουν ενεργά την συγκεκριμένη διοργάνωση που αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Δράμας, με την συμμετοχή τους.

Οι εξελίξεις της τεχνολογίας εισάγονται όλο και περισσότερο στην μεθοδολογική διαδικασία εκμάθησης ξένων γλωσσών ιδιαίτερα μετά την εποχή της εισαγωγής του διαδραστικού πίνακα στις τάξεις. Υπενθυμίζεται ότι οι διαδραστικοί πίνακες αποτελούν έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο διάδρασης με ψηφιακό υλικό και πολυμέσα σε ένα περιβάλλον εκπαίδευσης με πολλά άτομα. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον διαδραστικό πίνακα περιλαμβάνουν διαμόρφωση κειμένου και εικόνων, δημιουργία, εκτύπωση και αποθήκευση σημειώσεων για διαμοιρασμό στους μαθητές, έντυπα ή ηλεκτρονικά σε κοινό αποθηκευτικό χώρο στον υπολογιστή ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δίνεται η δυνατότητα προβολής ιστοσελίδων και βίντεο από το Διαδίκτυο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για Προβολές και Προγράμματα καθώς ο διαδραστικός πίνακας είναι ιδανικός για επίδειξη.

Ωστόσο τα μέσα που πλέον χρησιμοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν σταματούν εκεί. Όπως άλλωστε δεν σταματά και η προσαρμοστικότητα των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών στα νέα δεδομένα τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικών μέσων όσο και σε επίπεδο κοινωνικών αλλαγών.

Ακόμη και τα στατιστικά δεδομένα που αφορούν τον αριθμό και τις προτιμήσεις των εκπαιδευομένων στις ξένες γλώσσες είναι μία διαδικασία που μεταλλάσσεται και επηρεάζεται από τις οικονομικές – κοινωνικές συνθήκες.

Ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις των κέντρων ξένων γλωσσών της Δράμας έχει μειωθεί  στα χρόνια της κρίσης και των αναταράξεων που επικράτησαν. Ωστόσο και οι κινήσεις των ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών είναι συνεχείς προκειμένου να επέλθει ισορροπία στον συγκεκριμένο κλάδο. Για παράδειγμα οι μειώσεις στα δίδακτρα των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών στην διάρκεια των χρόνων που προηγήθηκαν είναι εξίσου σημαντικές. Όπως άλλωστε σημαντική είναι και η ανταπόκριση των επαγγελματιών του κλάδου στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας την οποία απέδειξαν ότι στηρίζουν τόσο με την συμμετοχή τους στην λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων   ξένων γλωσσών (σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας) όσο και με άλλες πρωτοβουλίες. Την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαίου άλλωστε, στην πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη εκπαιδευτική – ψυχαγωγική πρωτοβουλία,  η δράση “Το κυνήγι του Θησαυρού” που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ΔραμΟινογνωσίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα διεξαχθεί και φέτος από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Δράμας – Drama Palso.

Σε ότι αφορά επίσης την έκθεση που έγινε χθες, αυτή περιελάμβανε πέραν των άλλων και ένα  πρόγραμμα με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες οι οποίες διεξήχθησαν ώς εξής:

10:30-11:00 Super Course
A) TECH IT EASY! – Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ SENIOR ΤΑΞΕΙΣ!
Με πλούσιο τεχνολογικό υλικό ( 3D Animation, Video, Grammar Song και Video Clip σε κάθε μάθημα) Βοηθάει ιδιαίτερα τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες
Β) RESTART – ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ‘RESTART’ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥΣ. Ειδικά σχεδιασμένη για ενήλικες που έχουν χάσει την επαφή τους με τα Αγγλικά. Καλύπτει τις βασικές γλωσσικές ανάγκες ενός ενήλικα (filling in an application form, sending an email, ordering a meal, making a reservation, etc.)
Ομιλητής : Καλογιαννίδης Απόστολος, Marketing Consultant, SUPER COURSE ELT PUBLISHING

11:00-11:30 Grivas Publications
WAY UP is the one and only coursebook series which turns passive learning into active learning. This pioneering approach instils confidence in students and helps them enhance their speaking and writing abilities from the very beginning. WAY UP is a new way to teach and a great way to learn English.
Ομιλητής : Grivas Publications

11:30-12:00 Burlington Books
Here comes Jet for Junior A and Junior B! Jet, the new superhero from Burlington Books, will bring joy, action and motivation to your junior classes and provide creative opportunities to teach values and develop children’s 21st-century life skills.

Ομιλητής : Katerina Yacoumatou, ELT Consultant, Burlington Books

12:00-13:00 Express Publishing
Celebrating 30 Years of Innovation and Excellence!
• I wonder : The amazing new course for Primary learners!
• Right On! 1-4 : The Right course for the 21st Century Learners!
• On Screen C2 : The ideal choise for all C2 level exams!
Ομιλητής : EXPRESS PUBLISHING
13:00-14:00 ESOL EXAMS
A detailed overview of the Nocn Examination & Preparation Guidance with emphasis on Writing.
Ομιλητής : Κλήμη Άννα- Esol Exams

Οι εκδοτικοί οίκοι και οι εξεταστικούς φορείς που συμμετείχαν  στην έκθεση ήταν:
BURLINGTON BOOKS, COMBO BOOKS (MMPUBLICATIONS & BINARY LOGIC), ESOL EXAMS, EXPRESS PUBLISHING, GRIVAS PUBLICATIONS, HAMILTON HOUSE, PEOPLE CERT, SUPER COURSE

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)