Διάφορα

Πανελλαδικό ενδιαφέρον για τη συνάντηση των Κοκκινογείων

Η καρδιά της Μοτοσυκλέτας χτυπά και πάλι στην Προσοτσάνη

Η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό σημείο της Ελλάδος. Φέτος όπως και το 2015 επιλέχτηκε η λίμνη Κοκκινογείων, του Δήμου Προσοτσάνης. Πρόκειται για την δεύτερη πανελλήνια συνάντηση αυτού του τύπου που γίνεται στην Προσοτσάνη, η οποία  αναμένεται να διοργανωθεί με την ίδια επιτυχία στα τέλη Μαΐου.

Η 37η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Μαΐου έως 28 Μαΐου (Αγίου Πνέυματος) και αναμένεται  να συμμετέχουν σε αυτήν χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΠΣΜ (Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών) δημιουργήθηκε πριν από 36 χρόνια από τη ΛΕΜΟΤ και συνεχίζει  να διοργανώνεται από την ΜΟΤΟΕ. Είναι ο πολυπληθέστερος και μακροβιότερος συλλογικός θεσμός των μοτοσυκλετιστών με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των μοτοσυκλετιστών, τη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων, την προώθηση του υγιούς μοτοσυκλετισμού.

Η εμπειρία του 2015, όταν και έγινε η προηγούμενη συνάντηση, ήταν αξέχαστη, τόσο για τους χιλιάδες δικυκλιστές  που επισκέφτηκαν την περιοχή όσο και για τους κατοίκους της Προσοτσάνης καθώς κατά την ίδια περίοδο ο Δήμος Προσοτσάνης φιλοξένησε μεγάλο αριθμό δικυκλιστών από όλη την Ελλάδα ενώ πραγματοποιήθηκαν αμέτρητες εκδηλώσεις και χάπενιγκ στην περιοχή.

Κατά την φετινή 37η πανελλήνια συνάντηση αναμένεται να βρεθεί στην Προσοτσάνη μεγάλος αριθμός δικυκλιστών που θα διαμείνει στην περιοχή στο κάμπινγκ της Λίμνης των Κοκκινογείων, αλλά και στα ξενοδοχεία της Δράμας, της Καβάλας και των Σερρών.

Επίσης την ίδια περίοδο και στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια του τριημέρου, θα πραγματοποιηθούν δρώμενα πολιτιστικά, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκδηλώσεις που έχουν άμεση σχέση με την μοτοσυκλέτα, μουσικές συναυλίες, μηχανοκίνητες εξορμήσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες χάλκινων, πιθανόν έκθεση παλιού ποδηλάτου και σειρά ακόμη παράλληλων εκδηλώσεων.

Κατά την 37η πανελλήνια συνάντηση που διοργανώνουν ο Δήμος Προσοτσάνης και η ΜΟΤΟΕ δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η καρδιά της μοτοσυκλέτας θα χτυπά στην Προσοτσάνη, ενώ αναμφίβολα η συνάντηση θα αποτελέσει μία καλή ένεση εξωστρέφειας της περιοχής

Η Λίμνη των Κοκκινογείων και η περιοχή της Προσοτσάνης επιλέχτηκε για δεύτερη φορά καθώς παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για μοτοσυκλετιστικές διαδρομές αλλά και τουριστικές ξεναγήσεις ενώ είναι ο πλέον ιδανικός χώρος για κατασκήνωση καθώς διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές για την φιλοξενία μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΟΤΟΕ που συνδιοργανώνει την εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Προσοτσάνης εκπροσωπεί περίπου 100 σωματεία μοτοσυκλετιστών και στην φετινή συνάντηση αναμένονται περισσότεροι από 2000 δικυκλιστές και πολλοί περισσότεροι επισκέπτες, αριθμοί που δείχνουν και το μέγεθος της διοργάνωσης, λαμβανομένων υπ’ όψιν και των οικονομικών συνθηκών.

Η συγκεκριμένη Πανελλαδική διοργάνωση πάντως, αποτελεί  μέρος της στρατηγικής που αναπτύσσει ήδη ο Δήμος της Προσοτσάνης,  για την ανάδειξη της περιοχής μεταξύ άλλων και ως σημείου αναφοράς για τον αθλητικό τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε,  έχει προηγηθεί μεγάλος αριθμός πανελλαδικών αθλητικών διοργανώσεων στην  Χειροσφαίριση,  την Πάλη, το Ταεκβοντό, την Αναρρίχηση κ.ο.κ.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)