Διάφορα

«Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Δράμας…»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκος μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ

Σειρά προβλημάτων που προκύπτουν τόσο από την υποχρηματοδότηση όσο και από την υποστελέχωση παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας σύμφωνα με όσα αναφέρει μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) κος Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισκέφθηκε την Δράμα χθες το μεσημέρι μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα μεγάλα προβλήματα που, όπως είπε,  καταγράφονται στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Με την ευκαιρία – σημείωσε – εγκαινιάζουμε σήμερα και την αίθουσα που προορίζεται για τις ανάγκες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας.  Διότι όπως εξήγησε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ «Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ούτε χώρος για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Σωματείου Εργαζομένων”.  Σημειώνεται ότι η αίθουσα που παραχωρήθηκε στο Σωματείο των Εργαζομένων βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου μεταξύ του κέντρου διοίκησης του ΕΚΑΒ και της δομής του ΟΚΑΝΑ.

Φωτογραφία 1:Στιγμιότυπο από την συνάντηση των μελών του Σωματέιου Εργαζομένων του Νοσοκομείου με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο

Τα προβλήματα

«Στο Νοσοκομείο της Δράμας υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό” τόνισε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενος στο γνωστό ζήτημα  που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα την εξαντλητική υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού με ότι αυτό σημαίνει για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Φωτογραφία 2: Αριστερά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και δεξιά η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας Βούλα Παπαστεργίου

Όπως είπε ο κ. Μ. Γιαννάκος, «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά την προσθήκη επιπλέον κλινών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που είναι απαραίτητες αλλά η λειτουργία τους θα αποδυναμώσει  άλλα τμήματα του Νοσοκομείου αφού θα χρειασθεί διάθεση προσωπικού”…  για να συνεχίσει”υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και στις υποστηρικτικές ειδικότητες. Ενημερώθηκα για μία εταιρεία courier που έχει αναλάβει τις εσωτερικές διανομές. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Είναι μάλλον πανελλήνιο φαινόμενο. Ενώ μεγάλα προβλήματα δημιουργεί και η συγχώνευση των δυο παθολογικών κλινικών γιατί ειδικά το χειμώνα που είναι σε έξαρση οι ιώσεις έχουμε αρκετά ράντζα και ασθενείς σε διασπορά σε άλλες κλινικές, κάτι που είναι απαράδεκτο διότι υποβαθμίζεται έτσι η νοσηλεία τους. Επίσης σχετικά με την μονάδα του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργεί στον χώρο του Νοσοκομείου, αυτή  δεν θα πρέπει να απασχολεί προσωπικό, αλλά θα πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις για την στελέχωσή του και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις”.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν πολλά προβλήματα υποδομών και στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου της Δράμας κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις για τις αναγκαίες επισκευές. Δυστυχώς, όπως είπε, η κατάσταση της Υγείας στην χώρα μας δεν είναι καλή. Τα δημόσια Νοσοκομεία καταρρέουν. Δημόσια Υγεία με δαπάνες 4,8% δεν γίνεται. Φανταστείτε ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη οι κυβερνήσεις δέχονται δριμεία κριτική για τις μικρές δαπάνες στον χώρο της Υγείας και εκεί βέβαια το ποσοστό του ΑΕΠ που προορίζεται για την Υγεία είναι διπλάσιο. Στο Νοσοκομείο της Δράμας τώρα εξυπηρετούνται πάνω από 110.000 πολίτες που δεν προέρχονται μόνο από τον Νομό Δράμας. Ως εκ τούτου ένα Νοσοκομείο που έχει και κτιριακά προβλήματα αλλά και ελλείψεις σε προσωπικό, δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που όλοι μας θέλουμε”.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κος Μ. Γιαννάκος παρέστη κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Δράμα και στην γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας που έγινε λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι …

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)