Διάφορα

Ανεμοδείκτης 09-05-2018

To 1o συνέδριο «Η Προσοτσάνη και η ιστορία της» έφερε στην δημοσιότητα αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που σχετίζονται με την ιστορία της Προσοτσάνης.

Οι προσεγγίσεις που έγιναν για την ιστορία των μνημείων της περιοχής και κατά συνέπεια του πολιτισμού της περιοχής στην πορεία του χρόνου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακές.

Όσοι όμως βρέθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο κτίριο του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» στο συγκεκριμένο συνέδριο είχαν ένα ακόμη λόγο για να εντυπωσιαστούν.

Το κτήριο του συλλόγου είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή. Το διώροφο κτίσμα συνολικής επιφάνειας 376 περίπου τετραγωνικών δημιουργήθηκε πρόσφατα για να στεγάσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «Ο Μέγας Αλέξανδρος».

Και ομολογουμένως πέρα από την λειτουργικότητα του αναβαθμίζει και τη αισθητική του ευρύτερου χώρου όπου βρίσκεται.

Απλά να θυμίσουμε ότι το έργο έγινε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013”), και είχε συνολικό κόστος 341.257,40 ευρώ.

Ο χώρος του περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, και παράλληλα χώρο εξυπηρέτησης και υποδοχής κοινού, χώρο εκθέσεων, αίθουσα συνεδριάσεων, βιβλιοθήκη, εσωτερικό φουαγιέ και έναν όμορφο προαύλιο χώρο.

Το κτήριο που αποτελεί έναν σημαντικό χώρο τέλεσης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Προσοτσάνη απέδειξε ήδη ότι έχει την δυνατότητα να συμβάλλει στην διεύρυνση του πολιτιστικού γίγνεσθαι στην περιοχή. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους στήριξαν την ιδέα της δημιουργίας του και την ολοκλήρωση του που έγινε εφικτή μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης όπως άλλωστε και τα περισσότερα έργα που γίνονται αυτή την περίοδο στην χώρα μας.

γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)