Διάφορα

Νέα σχολή ΤΕΙ στη Δράμα;

Σχολή Δασικών Επιστημών και Βιοτεχνολογίας

Mια ακόμη σχολή ΤΕΙ  με δύο τμήματα διαφαίνεται ότι θα λειτουργήσει στην Δράμα αν και το όλο εγχείρημα αποτελεί προς το παρών υπόθεση σχεδιασμού.

Τουλάχιστον  αυτό συνάγεται από προχθεσινές δηλώσεις  του αντιπρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ, Αθανάσιου Μητρόπουλου σύμφωνα με τον οποίο η νέα σχολή της Δράμας θα περιλαμβάνει δυο τμήματα , Δασικών Επιστημών και Βιοτεχνολογίας. Στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αποτελεί συνέχεια των όσων είπε ο προεδρεύων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Στάμου, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, στην πρόσφατη διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας το οποίο υπενθυμίζεται ότι είχε συγκληθεί με στόχο την ενημέρωση για τις προοπτικές των συγχωνεύσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε ότι αφορά επίσης την εξέλιξη της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης στην Δράμα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στις αρχές του επόμενου μήνα πρόκειται να υπογραφεί και επίσημα η συνεργασία του Δήμου Δράμας με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κάτι που  εφόσον επιτευχθεί δρομολογεί  τις προυποθέσεις για την δημιουργία της πολυσυζητημένης Σχολής Κινηματογράφου της Δράμας. Οι ίδιες πηγές πάντως αναφέρουν ότι σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν κινδυνεύει η λειτουργία των τριών υπαρχόντων τμημάτων ΤΕΙ στη Δράμα, παρά τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί κατα διαστήματα για το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

Την ίδια στιγμή πάντως και σε ότι αφορά την Καβάλα διαφαίνεται ότι  θα λειτουργήσουν Πανεπιστημιακή σχολή Θετικών Επιστημών, με τρία τμήματα (Χημείας, Φυσικής και Πληροφορικής) και Σχολή Επιστημών Διοίκησης με δύο τμήματα (Διοικητικής Τεχνολογίας και Λογιστικής Χρηματοοικονομικής) ενώ θα λειτουργήσει και Τμήμα Διεθνών Σπουδών στη Μηχανική Πετρελαίου στο πλαίσιο της συνένωσης Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και ΤΕΙ, καθώς σε αυτό  κατέληξε η επιτροπή των τριών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του ΤΕΙ ΑΜΘ, ΤΕΙ Σερρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου κατά τη συνεδρίασή που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα  στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)