Διάφορα

Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς Δ. Δράμας

Αιτήσεις από 10 έως 31 Μαίου

Ανοίγουν οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Δράμας. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δράμας θα δέχονται αιτήσεις από τους γονείς από τις 10 Μαίου μέχρι τις 31 Μαίου του 2018. Τα Τροφεία θα ξεκινούν από 40 ευρώ για να φθάσουν μέχρι 70 ευρώ.

«Με τη λειτουργία δυο βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Δράμας ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια, προσθέτουμε ένα ακόμη λιθαράκι βοήθειας στην μητέρα και την οικογένεια” τόνισε χθες ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος για να υπογραμμίσει «Η δύσκολη οικονομική συγκυρία απαιτεί να δουλεύουν και οι δύο γονείς, έτσι δίνουμε τη δυνατότητα στους γονείς να εργαστούν και παράλληλα να είναι ήσυχοι για την απόλυτη ασφάλεια των βρεφών και των νηπίων στα οποία παρέχεται ένα ζεστό, οικογενειακό και ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας όπου τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις ικανότητες τους. Καταφέραμε να μην ενταχθεί ο Δήμος Δράμας στο πιλοτικό πρόγραμμα της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών. Με αποτέλεσμα οι γονείς να μπορούν να επιλέξουν αν τα παιδιά τους θα παραμείνουν στους παιδικούς σταθμούς ή αν θα περάσουν στο νηπιαγωγείο. Μέλημα αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι η φιλοξενία ακόμη περισσότερων παιδιών και η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται. Θα ήθελα να συγχαρώ για τις ενέργειές του τον πρόεδρο του Νομικού προσώπου Αλέξη Παναγιωτίδη και όλο το προσωπικό που εργάζεται προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας Αλέξης Παναγιωτίδης εξήγησε επίσης χθες  ότι «Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δράμας θα δέχονται αιτήσεις από τους γονείς από τις 10 Μαίου μέχρι τις 31 Μαίου του 2018.Για πρώτη φορά μετά απο 28 χρόνια στον Δήμο της Δράμας θα λειτουργήσουν 2 βρεφικά τμήματα και θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτό τον Δήμαρχο Δράμας Χρ. Μαμσάκο…Τα δυο βρεφικά τμήματα θα λειτουργήσουν στον Παιδικό Σταθμό του Αρκαδικού και τον Παιδικό Σταθμό της Χωριστής. Το κάθε Βρεφικό τμήμα θα φιλοξενεί 13 βρέφη ηλικίας από 6  μηνών έως 2,5 χρονών. Ο Δήμος μας κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να μπει αργότερα στο πρόγραμμα που θεσπίστηκε από το Υπουργείο. Τα τροφεία που θα ισχύσουν θα είναι από τα χαμηλότερα σε όλη την χώρα για κοινωνικούς λόγους και ιδιαίτερα με δεδομένη την υψηλή ανεργία στην περιοχή μας. Θα ξεκινούν από 40 ευρώ και θα ανέρχονται μέχρι 70 ευρώ”

Αξίζει να σημειωθεί ότι αα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ, μέσω της ΕΕΤΑΑ.

Σημειώνεται επίσης ότι η ΚΕΔΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε διορθώσεις του καταλόγου με τους δήμους για υποχρεωτική εγγραφή στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων χρονών, καθώς επικαλείται αναφορές και έγγραφες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η ένταξη ορισμένων δήμων έγινε χωρίς τη δική τους συναίνεση.

Σε δήλωσή του εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει ότι σε κάθε περίπτωση στόχος των ΟΤΑ Α΄ βαθμού είναι να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαταραχθεί η καθημερινότητα και ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων γονέων, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται τα παιδιά τους σε δημοτικές δομές που λειτουργούσαν 11, και όχι 9 μήνες το χρόνο και με διευρυμένο ωράριο, ενώ τονίζει ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί σύγχυση σε χιλιάδες οικογένειες εξυπηρετώντας προφανή συντεχνιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα».

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)