Διάφορα

Έως 15 Ιουνίου το «Γυναίκα και Άθληση» στον Δήμο Δράμας

Εγκρίθηκε και  ήδη άρχισε να υλοποιείται από τον Δήμο Δράμας, το πρόγραμμα “Γυναίκα και Άθληση”, το οποίο απευθύνεται στις γυναίκες κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Δράμας καθώς επίσης και σε γυναίκες μέλη του Κέντρου Νεότητας, με σκοπό την ένταξη της γυμναστικής στην καθημερινή ζωή της γυναίκας.

Μέσω του προγράμματος άθλησης προωθείται επίσης, η κοινωνικότητα μεταξύ των μελών και η ενδυνάμωση των μεταξύ τους σχέσεων, προάγεται η εξωστρέφεια και η εκτόνωσή τους, λειτουργώντας ως «ασπίδα» απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας, ειδικά σε αυτή τη δύσκολή εποχή που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου διότι, οι δύο γυμναστές που θα το υλοποιήσουν, προέρχονται από την κοινωφελή εργασία. Η διάρκειά του θα καλύψει τους μήνες:  Από 01/05/2018 έως 15/06/2018

Το πρόγραμμα «αθλητισμός και γυναίκα» ήταν από τα πρώτα που βρήκε εφαρμογή στα πλαίσια του μαζικού αθλητισμού, με την ονομασία «Γυναίκα και Αθλητισμός-Κίνηση και ζωή». Ήταν μια πρόκληση για τη γυναίκα αφού η παράδοση ήθελε ο ρόλος της γυναίκας να περιορίζεται σε δραστηριότητες μόνο γύρω από το χώρο της οικογενειακής εστίας και της εργασίας. Η ενασχόληση της με τον αθλητισμό πρόβαλλε, είτε ως πολυτέλεια, είτε ως απαγόρευση. Παρ’ όλα αυτά όμως οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μαζικού Αθλητισμού και μέχρι σήμερα περισσότερες από  60.000 γυναίκες συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πρόκειται ακόμα και σήμερα για το μεγαλύτερο σε εύρος δομημένο πρόγραμμα και υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε εκατοντάδες δήμους και κοινότητες της χώρας. Το περιεχόμενο του έχει εμπλουτιστεί με μεγάλη ποικιλία αθλητικών και κινητικών δραστηριοτήτων όπως αεροβική, χορός, αθλοπαιδιές, γυμναστική, ακόμα και με δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην ύπαιθρο. Έτσι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν ανάλογα με τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα τους.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)