Διάφορα

Ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν τη Δράμα

Στον δρόμο της  αδελφοποίησης  ο Δήμος Δράμας και η Αγία Πετρούπολη

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης, στον Δήμο Δράμας και το Επιμελητήριο Δράμας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η επίσκεψη της Ρωσικής αποστολής αποτέλεσε ουσιαστικά  ανταπόδοση της  τελευταίας μετάβασης του Δημάρχου Δράμας Χρ. Μαμσάκου στην Ρωσική πόλη. Στην αποστολή που μετέβη χθες στην Δράμα συμμετείχε ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Διοίκησης της περιοχής και Αντιπεριφερειάρχης,  Αντρέι Χόμπετς, η Επικεφαλής του Τμήματος Κατασκευών της Περιοχής Πριμόρσκυ κα Μαρίνα Κρασνίκοβα,  η Γενικός Διευθυντής Τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης κ.α.

Φωτογραφία 1: Στιγμιότυπο από την συνάντηση της Ρωσικής αποστολής στον Δήμο Δράμας

Η πρώτη συνάντηση της Ρωσικής αντιπροσωπείας με τον Δήμαρχο Δράμας Χρ. Μαμσάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρ. Πατακάκη παρουσιά του  προεδρείου της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας έγινε στο Δημαρχείο της Δράμας γύρω στις 12 το μεσημέρι. Στην διάρκεια μάλιστα της συνάντησης έγινε γνωστή η απόφαση αδελφοποίησης μεταξύ της Δράμας και της Αγίας Πετρούπολης.

Ώς ένα από τα πρώτα βήματα της προσέγγισης μεταξύ των δύο πλευρών ήταν και τα εγκαίνια αντιπροσωπείας του γραφείου ενημέρωσης και επιχειρηματικής τουριστικής συνεργασίας της Αγίας Πετρούπολης με την Δράμα, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του Δημαρχείου.

Η έναρξη του εγχειρήματος της περαιτέρω προσέγγισης μεταξύ των δυο πλευρών έγινε σε εορταστικούς τόνους, με χαρακτηριστική την μουσικοχορευτική συναυλία το απόγευμα της Πέμπτης  στο «Κοινωφελές ίδρυμα – Πνευματικό κέντρο Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαϊτζίδης» στην Καλλίφυτο Δράμας από το Κρατικό Παραδοσιακό Συγκρότημα της Αγίας Πετρούπολης «Μαρόσκα» το οποίο αποτελείται από 22 καλλιτέχνες – μουσικούς που  συνόδευαν την Ρωσική αποστολή.

Μιλώντας για την συγκεκριμένη συνάντηση ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος είπε ότι πρόκειται για μία καινούργια συνεργασία του Δήμου Δράμας με την Αγία Πετρούπολη, στους τομείς του Τουρισμού, των Εμπορικών Συνεργασιών και όχι μόνο,  η οποία όπως είπε,  θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού. προσέθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις μεταξύ των δυο πλευρών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί αυτή η σημαντική συνεργασία και να αναπτυχθούν εμπορικές σχέσεις με μία τόσο μεγάλη πόλη όπως η Αγία Πετρούπολη.

Φωτογραφία 2: Στιγμιότυπο από την συνάντηση των εκπροσώπων της Αγίας Πετρούπολης στο Επιμελητήριο Δράμας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αρ. Πατακάκης  χαρακτήρισε την συνάντηση πολύ σημαντική, διότι όπως είπε, οι ιστορικές φιλικές σχέσεις των δυο χωρών είναι μακροχρόνιες και σημαντικές. Εκτίμησε ότι η συνεργασία με την Αγία Πετρούπολη θα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα ιδιαίτερα στον θρησκευτικό προσκυνηματικό τουρισμό, αλλά και σε δραστηριότητες του πρωτογενή της Δράμας όπως τα κρασιά και το μάρμαρο.  Ο κ. Αρ. Πατακάκης σημείωσε ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να εξετασθούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας  μεταξύ των δυο πλευρών την οποία η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στηρίζει

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας, που παρέστη στην συνάντηση, υπογράμμισε ότι για την περιοχή της Δράμας είναι πολύ σημαντικό να ανοίξει γέφυρες επικοινωνίας σε ότι αφορά τον τουρισμό, με την αγορά της Ρωσίας. Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας δουλεύει ήδη σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας προκειμένου να ετοιμάσει όλα τα τουριστικά πακέτα αλλά και το πλάνο ανάπτυξης και προώθησης της Δράμας στην Ρωσική αγορά. Επεσήμανε ακόμη ότι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο εναλλακτικός τουρισμός και η μικρή απόσταση από την θάλασσα δίνουν  στη Δράμα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν γνωστά και εκτός συνόρων…

Αμέσως μετά τον Δήμο Δράμας, η Ρωσική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση στο Επιμελητήριο Δράμας όπου είχε εκτενή ενημέρωση από την διοίκηση του φορέα αλλά και τους παραγωγικούς εκπροσώπους μέλη του για τους τομείς της συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο πλευρών.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)