Διάφορα

Από 18 Ιουνίου η Δημιουργική Απασχόληση

Δωρεάν πρόγραμμα ψυχαγωγίας και μάθησης παιδιών από τον Δήμο Δράμας

Απο 18 Ιουνίου θα αρχίσει η υλοποίηση το προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών στον Δήμο Δράμας.

Το πρόγραμμα αφορά σε παιδιά σχολικής ηλικίας 6-12 ετών (γεννηθέντα από 2006 έως το 2012) και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες (παιχνίδι, χορό, ζωγραφική, μουσική κλπ) στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Η δημιουργική απασχόληση θα γίνεται υπό την εποπτεία εκπαιδευτικών και θα παρέχεται στα παιδιά δωρεάν και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσα από την ψυχαγωγία, προκειμένου τα παιδιά να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και της δημιουργικότητας τους.

Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος είναι ο χορός, το ομαδικό παιχνίδι, οι αθλητικές δραστηριότητες, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η προβολή ταινιών DVD, η χειροτεχνία και η ανάπτυξη των καλλιτεχνικών ανησυχιών των παιδιών χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις και τα εποπτικά μέσα του σχολείου. Ειδικότερα σε ότι αφορά την  χρονική διάρκεια του προγράμματος που αφορά στους θερινούς μήνες διακοπών των σχολείων, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  έναρξη του προγράμματος είναι την Δευτέρα 18-06-2018 και η λήξη του την Παρασκευή 31-8-2018.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται τις εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες από 07:30 ως 14:00. Το ημερήσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις 3 πρώτες ώρες, εκμάθηση ομαδικών αθλημάτων (βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο) αθλημάτων στίβου, καθώς και πινγκ-πονγκ κ.ά. Τις υπόλοιπες ώρες τα παιδιά θα ασχολούνται με υπολογιστές, εικαστικά και ασκήσεις γυμναστικής σε στρώματα και διάφορα όργανα.

Παράλληλα το πρόγραμμα θα περιέχει εκμάθηση παραδοσιακών χορών, παρακολούθηση ταινιών για χαλάρωση, και λοιπά ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Φιλοσοφία του ημερήσιου προγράμματος δεν είναι η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την θερινή περίοδο, αλλά η συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες που θα τους απασχολήσουν δημιουργικά σε ασφαλή χώρο τις πρωινές ώρες αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η υλοποίηση του προγράμματος δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου διότι το ανθρώπινο δυναμικό που θα συμμετέχει θα προέρχεται από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Ακόμη, θα διατεθούν οι εγκαταστάσεις και τα εποπτικά μέσα του 15ου Δημοτικού Σχολείου. Ως εκ τούτου η παροχή προς τις οικογένειες και τους δημότες θα είναι εντελώς δωρεάν χωρίς άλλες επιβαρύνσεις.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)