Διάφορα

Το 1ο Περιφερειακό Κύπελλο Μπρίτζ στη Δράμα

Περισσότεροι από 100 αθλητές στο διασυλλογικό του Σαββατοκύριακου

Ο Αγωνιστικός Όμιλος Μπριτζ ΑΣΤΕΡΑΣ Δράμας διοργανώνει το 1ο Διασυλλογικό Κύπελλο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό την αιγίδα της ΕΟΜ στις 5 και 6 Μαΐου στο Δημαρχείο της Δράμας. Ο Δήμος Δράμας φιλοξενεί τους αγώνες στην πολύ όμορφη αίθουσα συνεδριάσεων.
Πρόκειται για το 1ο Περιφερειακό Διασυλλογικό κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Δράμα με την συμμετοχή τουλάχιστον 25 ομάδων από όλη την Περιφέρεια.

«Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια με τον ΑΣΤΕΡΑ το 2013 ήταν στοχεύαμε σε αυτό ακριβώς το επίπεδο, στις Περιφερειακές διοργανώσεις” εξηγεί στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο δάσκαλος Μπριτζ και μέλος του ΑΣΤΕΡΑ Δράμας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος. Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα «Ευελπιστούμε την επόμενη χρονιά να διοργανώσουμε και περιφερειακό πρωτάθλημα”.

Για την συγκεκριμένη διοργάνωση υπάρχει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον από τουλάχιστον 4 πόλεις της περιφέρειας, δηλαδή την Δράμα, την Καβάλα, τις Σέρρες και την Ξάνθη ενώ το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο σπορ είναι συνεχώς αυξανόμενο και στις υπόλοιπες πόλεις μέχρι και τον Έβρο. Στο διασυλλογικό κύπελλο της Δράμας θα υπάρξουν περισσότερες από 100 συμμετοχές φίλων  του Μπριτζ, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν για ένα διήμερο στην Δράμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μπριτζ, που είναι επίσημα αναγνωρισμένο πνευματικό άθλημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μετρά ήδη αρκετούς φίλους στην Δράμα αφού  μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη στον «ΑΣΤΕΡΑ Δράμας” και στον «Γαλαξία”  ξεπερνούν τα 80.

Μάλιστα ο ΑΣΤΕΡΑΣ Δράμας που δημιουργήθηκε το 2013 και είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος  επαρχιακός σύλλογος την τελευταία πενταετία, μετρά ήδη και πάρα πολλές διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα και άλλες διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα και η συμμετοχή της Ζωής Καρυοφυλλίδου που εκπροσωπεί την Δράμα με τα χρώματα του ΑΣΤΕΡΑ στην Εθνική Νέων  του συγκεκριμένου σπορ.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Ιούνιο είχε γίνει και το μεγάλο τουρνουά Grand Prix στο πλαίσιο των Ελευθερίων του 2017 όπου υπήρξαν συμμετοχές μέχρι και από την Λάρισα. Το τουρνουά Μπρίτζ θα πραγματοποιηθεί και στην διάρκεια των φετινών Ελευθερίων και θα έχει διάρκεια τρείς ημέρες.

Το Μπρίτζ είναι ένα σπορ που έχει ήδη 13.000 ενεργούς αθλητές σε όλη την Ελλάδα. Στους αγώνες του διασυλλογικού κυπέλλου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνουν στη Δράμα, μπορούν να συμμετέχουν όσα Σωματεία επιθυμούν, ανεξάρτητα αν η έδρα τους βρίσκεται στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.

Διευκρινίζεται επίσης ότι κάθε Σωματείο, δικαιούται να συμμετέχει με μια ή και περισσότερες ομάδες σε κάθε μια από τις εξής ενότητες κατηγοριών: Όπεν, 1-9, 1-6 και Μαθητών περιόδου 2017-18. 4. Θα διεξαχθεί αγώνας ομάδων ξεχωριστός ανά κατηγορία. Δύναται να γίνει συγχώνευση κατηγοριών, ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής κατά την κρίση της οργανωτικής επιτροπής. Ο ακριβής τρόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί με τον Ειδικό Κανονισμό που θα εκδοθεί και για όλη τη διάρκεια του αγώνα (3 ημερίδες), κάθε ομάδα θα μπορεί να αποτελείται από 4 έως 6 αθλητές που έχουν ανανεωμένο αγωνιστικό δελτίο για το 2018 στο Σωματείο που θα εκπροσωπήσουν.  Οι αγώνες θα είναι 3ης βαθμίδας και θα απονέμονται οι αναλογούντες πλατινένιοι, χρυσοί και μαύροι βαθμοί διάκρισης. Έπαθλα θα απονέμονται από την ΕΟΜ στις 2 πρώτες ομάδες ανά κατηγορία (μόνον στην πρώτη, αν οι ομάδες είναι λιγότερες από 6).  Τα δικαιώματα συμμετοχής ορίζονται στο ποσό των €72/ομάδα για το σύνολο των ημερίδων και  ισχύουν οι καθιερωμένες εκπτώσεις για νέους στρατευμένους και άνεργους επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)