Διάφορα

Ανεμοδείκτης 02-05-2018

Δεν οφείλονται μόνο σε αμέλεια οι πυρκαγιές που καταγράφονται στην Δράμα στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ειδικά στην περιοχή του Κορυλόβου οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τα προηγούμενα χρόνια οφειλόταν στην πλειοψηφία τους σε εμπρησμούς.

Ευτυχώς από το 2013 περίπου μέχρι και σήμερα δεν σημειώθηκε σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς στην εν λόγω περιοχή.

Παρόλα αυτά προσέχουμε για να έχουμε.

Είναι απορίας άξιον όμως γιατί προβλέπεται για φέτος στη Δράμα, ένας  τόσο μικρός αριθμός προσωπικού εποχικών πυροσβεστών.

Ειδικά σε ένα Νομό όπως αυτός που καλύπτεται, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% από δασική βλάστηση.

Τι να σου κάνουν πρώτα οι 7 εποχικοί πυροσβέστες που θα προσληφθούν φέτος.

Δηλαδή και αναλογικά να το δεις,  σε κάθε έναν από αυτούς αναλογεί έργο πυροπροστασίας για το 10% της δασικής περιοχής του Νομού Δράμας…!

Αλήθεια πόσα τετραγωνικά χιλιόμετρα αναλογούν στον καθένα από τους 7;

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εθελοντές των Συλλόγων της περιοχής που κάθε χρόνο προσφέρουν αφειδώς τον χρόνο τους για να προστατευτεί η δασική περιοχή της Δράμας και όχι μόνο τα περιαστικά δάση.

Αν το καλοσκεφτείς οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο, δεν πτοούνται από τις βασανιστικά  υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, δεν αμείβονται φυσικά, αλλά και συμβάλλουν σε ένα τόσο σημαντικό τομέα μόνο λόγω ανεπτυγμένης περιβαλλοντικής συνείδησης και προσωπικής ευαισθησίας.

Είναι αντιληπτό ότι χρειάζεται χρόνος για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο, αλλά αν δεν μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτό τον βαθμό ως ενεργοί πολίτες, μπορούμε σίγουρα να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί όταν δούμε κάτι ύποπτο το καλοκαίρι…

Εξάλλου, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…και δεν έχει σημασία εάν η φωτιά είναι μικρή ή μεγαλύτερη, αλλά πόσο γρήγορα θα γίνει αντιληπτή και επίσης πόσο σύντομα θα αντιμετωπιστεί… γι’ αυτό … «ας χουμε το νου μας”.

γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)