Διάφορα

Μέσα απο οινοποιεία και αμπελώνες περνά τo 2o Drama Wine Trail

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο Δήμος Παρανεστίου και ο Δήμος Δράμας με την υποστήριξη του Μορφωτικού  Πολιτιστικού  Συλλόγου Αδριανής, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστίου ,  του  ΣΔΥΔ DramaRunners,  του Ορειβατικού Συλλόγου, του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας και βέβαια της Ένωσης Οινοπαραγωγών Δράμας, προκηρύσσουν τον 2ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου «Drama Wine Trail».

Ο αγώνας εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Δραμοινογνωσίας» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Έχει φιλανθρωπικό σκοπό υπέρ του Σωματείου ΑΜΕΑ και του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Δράμας.Ο αγώνας πραγματοποιείται για την ανάδειξη των αμπελώνων και των οινοποιείων της ηδωνικής Γης της Δράμας. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανοιξιάτικη φύση της αμπελοπαραγωγού Γης και να περάσουν μέσα από τα οινοπαραγωγά κτήματα και οινοποιεία σε έναν αγώνα ήπιων χαρακτηριστικών που απευθύνεται σε όλους τους δρομείς ανεξαρτήτου επιπέδου.

Ο αγώνας που έχει  μήκος της διαδρομής 12 χιλιόμετρα θα διεξαχθεί  Κυριακή 27 Μαΐου 2018 στις 11:00 π.μ.στην Αδριανή Δράμας με Εκκίνηση και Τερματισμό το  κτίριο της Κοινότητας Αδριανής

Η  διαδρομή  Θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Οι κλίσεις είναι ήπιες και η συνολική υψομετρική ανάβαση ανέρχεται σε περίπου 156 μέτρα. Συγκεκριμένα: Η εκκίνηση δίνεται μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα Αδριανής, με κατεύθυνση ανατολικά και διασχίζοντας το γραφικό χωριό κατευθυνόμαστε προς το πρώτο οινοποιείο που θα διέλθουμε, το οινοποιείο Μανωλεσάκη «Γέννημα Ψυχής». Περνούμε μέσα από αυτό και κατευθείαν κατηφορίζουμε προς τη γέφυρα του χειμάρρου, για να ανηφορίσουμε στη συνέχεια μέσα από αμπελώνες προς το οινοποιείο «Νίκου Λαζαρίδη». Περνούμε μέσα από το κτήμα και συνεχίζουμε με κατεύθυνση πλέον δυτικά διαμέσου αμπελώνων για να κατηφορίσουμε από χωματόδρομο και να διασχίσουμε κάθετα τον χείμαρρο. Συνεχίζουμε σε αγροτικούς δρόμους ήπιας κλίσης και στη συνέχεια σε μονοπάτι για να φτάσουμε στο επόμενο οινοποιείο, το «Οινογέννεσις». Περνούμε μέσα από αυτό και παίρνουμε πλέον την πορεία επιστροφής προς την Αδριανή και περνώντας από χωματόδρομους και αμπελώνες κατευθυνόμαστε στο οινοποιείο «Κώστα Λαζαρίδη». Διερχόμαστε μέσα από τον χώρο παραγωγής και τα εντυπωσιακά κελάρια του και μπαίνουμε για το τελευταίο μας χιλιόμετρο στον οικισμό για να τερματίσουμε στο σημείο απ’ όπου είχαμε εκκινήσει.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη.  Οι   απονομές  θα γίνουν στις 13:15 της ίδιας ημέρας.Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και νεαρότεροι δρομείς με τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους. Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, ο πρώτος και η πρώτη αθλήτρια κάθε μιας από τις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες:

– Έως 29

– 30-49

– 50+

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα μοναδικό αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την μέρα του αγώνα  στη γραμματεία που θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κατάστημα της Τοπικής  Κοινότητας Αδριανής δίπλα  στο χώρο εκκίνησης, όπου θα γίνεται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής του/της αθλητή/τριας σε φάκελο με 4 παραμάνες. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς την Κυριακή 27-05-2018 από τις 08:30 έως 10:30

Η  Φιλανθρωπική Συμμετοχή του δρομέα με το ποσό των 5 ευρώ το οποίο θα διατίθεται εκείνη την ημέρα στους εκπροσώπους του Σωματείου ΑΜΕΑ και του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Δράμας

Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντικών φορέων υγείας, εθελοντές ιατρούς. Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας. Στους σταθμούς τροφοδοσίας και στον τερματισμό θα παρέχεται νερό. Στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας θα παρέχεται μπανάνα και στον δεύτερο σταθμό ισοτονικά και  τσιπς.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2 ώρες από την ώρα εκκίνησης, μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο των σταθμών τροφοδοσίας.

Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)