Διάφορα

Mε τη συμμετοχή κόσμου γιορτάστηκε φέτος το Πάσχα

Mε την συμμετοχή πλήθους κόσμου τόσο στους Ιερούς Ναούς της πόλης όσο και στη πλατεία Ελευθερίας γιορτάσθηκε φέτος το Πάσχα στην Δράμα. 

O Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας  κ. Παύλος, τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τέλεσε την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο Α’ Κοιμητήριο Δράμας  και το βράδυ χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου.  Στην συνάντηση των επιταφίων στην πλατεία Ελευθερίας ο Μητροπολίτης Δράμας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του Ιούδα και την σχέση που έχει με τον σημερινό άνθρωπο. Γύρω στις 9 το βράδυ της Μ. Παρασκευής οι επιτάφιοι από τις ενορίες του κέντρου της πόλεως έφτασαν στην πλατεία «Ελευθερίας».
Για άλλη μια χρονιά τηρήθηκε η παράδοση της συνάντησης των επιταφίων της πόλης μας στην κεντρική πλατεία την οποία παρακολούθησε πλήθος συμπολιτών μας σε μία κατανυκτική θρησκευτική ατμόσφαιρα.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε η παννυχίδα της Αναστάσεως όπου ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος διένειμε το Άγιο Φώς στους πιστούς και προέστη της τελετής της Αναστάσεως στην κεντρική πλατεία Δράμας

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την συνάντηση των επιταφίων και την Ανάσταση στην πλατεία Ελευθερίας.

 

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)