Διάφορα

Δημιουργείται Ιατρείο προληπτικού ελέγχου

Νέα υπηρεσία με Παθολόγο, Παθολόγο-Διαβητολόγο και Καρδιολόγο στον Ερυθρό Σταυρό Δράμας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, στις 7 Απριλίου, το Περιφερειακό Τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έκανε γνωστή την έναρξη λειτουργίας Ιατρείου Προληπτικού Ελέγχου,  στις 18 Απριλίου.

Το Ιατρείο θα λειτουργεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτιρίου του Ερυθρού Σταυρού με Ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας. Αρχικά θα υπάρχουν ειδικότητες Παθολόγου, Παθολόγου-Διαβητολόγου και Καρδιολόγου. Οι λεπτομέρειες για τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας θα ανακοινωθούν σύντομα .

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερυθρός Σταυρός Δράμας προχωρά σε κινήσεις προσφοράς προς τον πολίτη σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία. Ήδη το προηγούμενο διάστημα ήταν σε εξέλιξη  τρία σεμινάρια από το τμήμα νοσηλευτικής του παρατήματος της Δράμας. Τα δυο από αυτά είναι που  διάρκειας 5 εβδομάδων με εκπάιδευση που παρέχει πενταετή πιστοποίηση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Δράμας. Κι αν  ο τομέας της επιμόρφωσης σε θέματα Πρώτων Βοηθειών βρίσκεται αυτή την στιγμή στο επίκεντρο του έργου του, η προσφορά του στην τοπική κοινωνία της Δράμας είναι πολύπλευρη.

Θυμίζουμε ότι απο το τέλος ακόμη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, το έργο των εθελοντριών αδελφών ήταν σημαντικό βοηθώντας στη διανομή γάλακτος και ιματισμού, στα συσσίτια, στο ιατρείο του Ε.Ε.Σ. Δράμας αλλά και στο Νοσοκομείο Δράμας. Σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , υποκατέστησε, στην ουσία , το κράτος προσφέροντας υπηρεσίες πρόνοιας και διαθέτοντας τις υποδομές του για τη στήριξη του ελληνικού λαού μέσα στις κακουχίες του πολέμου και της επώδυνης Κατοχής. Καθώς η χώρα αλλά και η πόλη της Δράμας επούλωνε τις πληγές της από τα ζοφερά αυτά χρόνια ο ρόλος του παραρτήματος Δράμας παρέμεινε ενεργός προσφέροντας στους πολίτες τη βοήθεια που χρειάζονταν μέσα από το ιατρείο.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας σε προληπτικό επίπεδο με την δημιουργία του νέου ιατρείου είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προσφοράς και στήριξης στον συνάνθρωπο.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι χάρη στην Προληπτική Ιατρική έχουν σωθεί πολλές ανθρώπινες ζωές. Με την απόκτηση των γνώσεων για τα αίτια παθήσεων και νοσημάτων, έγινε εφικτή η εφαρμογή μέτρων ώστε να αποκτηθεί προστασία και έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)