Διάφορα

Απονομή βραβείων του διαγωνισμού στην μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου

Ο Σύλλογος Θετικών Επιστημόνων Ν. Δράμας το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 & ώρα 19:00
στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας διοργανώνει την καθιερωμένη τελετή απονομής των βραβείων “Βασίλης Ξανθόπουλος” με συνδιοργανωτές το Δήμο Δράμας, την Περιφεριακή Ενότητα Δράμας και την ΕΛΜΕ Δράμας.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης ομιλία με θέμα: “Δηλητηριώδη βέλη, εκρηκτικά υλικά και γλυκό βιτριόλι: από την τραγωδία στην υπηρεσία της Ιατρικής” με ομιλητή τον Δρ. Αθανάσιο Γιάννη Ιατρό και Χημικό, τακτικό καθηγητή του Πανεπιστημίου Λειψίας.
Συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Δράμας με το σύνολο έντεχνης ελληνικής και ξένης μουσικής “Μουσικές συνομιλίες”. Καλλιτεχνική επιμέλεια κ. Ν. Γιαμαλής.

Ποιός είναι ο διακεκριμένος φετινός ομιλητής

Ο Αθανάσιος Γιάννης γεννήθηκε στις 22.1.1954 στην Δράμα. Μεγάλωσε στο όμορφο χωριό Καλλιθέα στους πρόποδες του όρους Μενοίκιο. Πήρε το απολυτήριο γυμνασίου το 1972 (από το Πρακτικό Γυμνάσιο Δράμας) και ακολούθως σπούδασε Χημεία στο πανεπιστήμιο της Βόννης / Γερμανία (πτυχίο 1980, διπλωματική εργασία στον καθηγητή M.T. Reetz). Ακολούθησε η εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής υπό την επίβλεψη του καθηγητή K. Sandhoff (διδακτορικό δίπλωμα 1986). Παράλληλα με τις σπουδές Χημείας σπούδασε από το 1978 Ιατρική την οποία και ετελείωσε το 1988 παίρνοντας το πτυχίο. Αφού εργάστηκε έναν χρόνο στις κλινικές του πανεπιστημίου Βόννης άρχισε την έρευνά του στο Ινστιτούτο Οργανικής Χημείας και Βιοχημείας του πανεπιστημίου Βόννης. Το 1992 ανακυρήχθηκε υφηγητής στους τομείς Οργανικής Χημείας και Βιοχημείας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 1998 μέχρι και τον Απρίλιο 2002 ήταν τακτικός καθηγητής του πανεπιστημίου της Καρλσρούης / Γερμανία. Τον Μαϊο του 2002 ανέλαβε την την θέση τακτικού καυηγητή στο Ινστιτούτο Οργανικής Χημείας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του πανεπιστημίου της Λειψίας της Γερμανίας. Είναι παντρεμένος με την Sabine Kleine-Rueschkamp και έχει πέντε παιδιά: Μελίνα, Αλέξανδρο, Λίζα, Ελένη και Αριστοτέλη

Οι μαθητές που θα βραβευτούν στις 14 Απριλίου

Στον διαγωνισμό στην μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου που έγινε φέτος στις εγκαταστάσεις του 1ου Λυκείου τη μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο μαθητής Κωνσταντινίδης Μαυρουδής της Α’ Λυκείου, από το Μουσικό Λύκειο Δράμας.

Αποτελέσματα Α’ Λυκείου

Από την Α’ Λυκείου, 1ος βγήκε ο Κωνσταντινίδης Μαυρουδής (Μουσικό Λύκειο Δράμας), 2η βγήκε η Μαρία Δημητριάδου (1ο ΓΕΛ) και 3ος βγήκε ο Παπαδάκης – Αρναούτογλου Βασίλης (3ο ΓΕΛ).

Επίσης από την Α’ Λυκείου διακρίθηκαν οι μαθητές: Καμπούρης Χρήστος (3ο ΓΕΛ), Σκαπέτη Δόμνα – Μαρία (1ο ΓΕΛ), Σαββίδου Όλγα (1ο ΓΕΛ), Ρουσσάκη Χρυσάνθη και Στάμου Νικολέτα (4οΓΕΛ), Δίδογλου Καλούδα και Αμαξόπουλος Άγγελος (3ο ΓΕΛ).

Αποτελέσματα Β’ Λυκείου

Από τους μαθητές της Β’ Λυκείου 1ος βγήκε ο Μπραζιώτης Σταύρος (2ο ΓΕΛ), 2ος ο Τριανταφυλλίδης Βασίλειος (1ο ΓΕΛ) και  3η η Σωτηριάδου Σοφία (4ο ΓΕΛ).

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου που διακρίθηκαν είναι οι εξής: Παϊσίδου Στέλλα (2οΓΕΛ), Καλοσίδης Άνθιμος (2ο ΓΕΛ), Φιλτσόγλου Σαββίνα (1ο ΓΕΛ), Κουσίδης Στυλιανός (2ο ΓΕΛ) και Παντούλης Φώτιος (2ο ΓΕΛ).

Αποτελέσματα Γ’ Λυκείου

Από τους 26 μαθητές της Γ’ Λυκείου, 1ος βγήκε ο Αρβανιτάκης Κωνσταντίνος (1ο ΓΕΛ), 2η βγήκε η Καζάκου Εριέτα (2ο ΓΕΛ) και 3ος ο Φιλιμίδης Κωνσταντίνος (3οΓΕΛ).

Οι διακριθέντες μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι οι: Γιαννάκη Θεοδώρα, Τοζακίδης Δημήτριος (2ο ΓΕΛ), Χλης Νικόλαος (1ο ΓΕΛ), Καραγιαννίδης Μίνωας (1ο ΓΕΛ), Νέδιος Κωνσταντίνος (3ο ΓΕΛ), Σαββίδης Ευστάθιος (2ο ΓΕΛ), Κυριατζής Νικόλαος (3ο ΓΕΛ) και Κατσακίδης Κωνσταντίνος (3οΓΕΛ).

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)