Διάφορα

Το 50% των περιπολικών χρειάζεται αντικατάσταση

Συνάντηση με τον υποστράτηγο Ν. Μενεξίδη για τα προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας

Γραπτό υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας κατέθεσε αντιπροσωπεία του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων της Δράμας, στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής-Μακεδονίας Θράκης Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη.

Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας κ. Απόστολος Πιτσίκογλου, κατατέθηκε από την πλευρά του Σωματείου υπόμνημα στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή με το οποίο, στο πλαίσιο της διαρκούς αρμονικής συνεργασίας με τους θεσμικούς παράγοντες του Σώματος υπογραμμίζονται από το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, σημαντικά προβλήματα που αφορούν στην επάρκεια του προσωπικού αλλά και την λειτουργικότητα της υπηρεσίας στην Δράμα.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου της Δράμας πραγματοποίησε μάλιστα επίσκεψη στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ. Υποστράτηγο κο Μενεξίδη Νικόλαο. Εκ μέρους του Σωματείου μετέβησαν στην έδρα της Περιφέρειας ο Πρόεδρος Πιτσίκογλου Απόστολος, η Γενική Γραμματέας Ζαχοπούλου Μαρία και ο Ταμίας Βογιατζόγλου Ιωάννης.

Στην συνάντηση που διηρκησε περίπου 2 ώρες, αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Δ.Α. Δράμας με κυριότερα την ανάγκη ενίσχυσης με έμψυχο δυναμικό του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Παρανεστίου και του Διαβατηριακού Ελέγχου Εξοχής Κ.Νευροκοπίου, αλλα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί  που στελεχώνουν την Δ.Υ. και την Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και την ανάγκη επαναπροσδιοριμού τρόπου φύλαξης του Ανοικτού Κέντρου Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην ΒΙ.ΠΕ. Δράμας.

Κατατέθηκε γραπτό υπόμνημα στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα παραπάνω προβλήματα και οι λύσεις που προτείνονται από το Σωματείο της Δράμας ως φορέα συλλογικής εκπροσώπησης των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την ανάγκη ενίσχυσης με έμψυχο δυναμικό του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Παρανεστίου και του Διαβατηριακού Ελέγχου Εξοχής Κ.Νευροκοπίου ο κ. Απ. Πιτσίκογλου εξηγεί στα ΧΡΟΝΙΚΑ …» Στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Παρανεστίου υπηρετούν Αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Διευθύνσεις όμορων νομών αλλά κυρίως από την Αθήνα . Το τελευταίο διάστημα  έχουν μεταφερθεί από το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Παρανεστίου περίπου 25 Αστυνομικοί οι οποίοι έχουν επιστρέψει σε υπηρεσίες της Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα μειώθηκε η δύναμη των Αστυνομικών στο Κέντρο του Παρανεστίου με αποτέλεσμα τα κενά που δημιουργούνται να καλύπτονται αναγκαστικά από προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας. Κατά συνέπεια αποδυναμώνεται ουσιαστικά σε προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία και στην αναγκαία επάνδρωση των περιπολιών».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας κ. Απ. Πιτσίκογλου, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα πρέπει να καλύψει τα 25 περίπου κενά που δημιουργήθηκαν στο Παρανέστι ώστε να λυθεί το πρόβλημα που υφίσταται. Μάλιστα ο κ. Απ. Πιτσίκογλου εξηγεί ότι πρόβλημα έλλειψης προσωπικού υπάρχει ούτως ή άλλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας αν και οι οργανικές θέσεις φαίνονται πλήρεις μετά την τελευταία μείωσή τους που έγινε επί Υπουργίας Δένδια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη…

Ο κ. Απ. Πιτσίκογλου σημειώνει περαιτέρω για το θέμα της έλλειψης προσωπικού «Αυτή την στιγμή σε καθημερινή βάση, μία διμοιρία 20 Αστυνομικών  μεταφέρεται καθημερινά μόνο στο Προξενείο της Κομοτηνής. Παράλληλα στις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας προσφύγων της  Βιομηχανικής περιοχής υπάρχει Αστυνομικός Σκοπός όλο το 24ωρο ενώ για την συγκεκριμένη υπηρεσία και μόνο πρέπει να διατεθούν 5 Αστυνομικοί. Παράλληλα  δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας απασχολείται σε καθημερινή βάση και στο Τελωνείο της Εξοχής από όπου καθημερινά εισέρχονται και εξέρχονται χιλιάδες πολίτες, πολύ περισσότερο τώρα με την έλευση της θερινής περιόδου».

Προβλήματα πάντως σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Απ. Πιτσίκογλου υπάρχουν σε άλλους τομείς που αφορούν τον εξοπλισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μεγάλο μέρος των αυτοκινήτων  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας είναι πλέον πεπαλαιωμένης τεχνολογίας και χρήζουν αντικατάστασης. Τα οχήματα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία αγγίζουν περίπου το 50% της δύναμής της, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την αντικατάστασή τους.

Αυτά και άλλα προβλήματα τέθηκαν από το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων της Δράμας υπόψη του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής-Μακεδονίας Θράκης Υποστράτηγου Νικόλαου Μενεξίδη, που άκουσε με μεγάλη προσοχή την ανάλυση των ζητημάτων και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία διευθέτησης- επίλυσης τους στο αμέσως προσεχές διάστημα, εν όψει και της θερινής περιόδου που ακολουθεί.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)