Διάφορα

Κυρίως Έλληνες επισκέπτες αναμένονται στην Δράμα την πασχαλινή περίοδο

Στα ίδια με πέρσι θα είναι τα επίπεδα πληρότητας των ξενοδοχείων της Δράμας κατά την περίοδο του ΠΑΣΧΑ σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής όπως εξήγησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελός Καλλίας.

Η πληρότητα θα κυμανθεί γύρω στο 45% με επισκέπτες κυρίως από την Ελλάδα σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης για να διευκρινίσει ότι η ίδια εικόνα υπήρξε και πέρσι κατά την αντίστοιχη πασχαλινή περίοδο. Κάτι που βέβαια δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια που οι ξενοδοχειακές μονάδες της Δράμας δεχόταν επισκέπτες και από το εξωτερικό.

Κατά συνέπεια η περίοδος των γιορτινών ημερών που έρχεται είναι μάλλον χαμηλών προσδοκιών από πλευράς επισκεψιμότητας αν και αυτό από πολλούς ήταν αναμενόμενο λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν. Οι κρατήσεις που έγιναν πάντως μέχρι στιγμής δεν προέρχονται από οργανωμένες ομάδες και γκρουπ αλλά αφορούν μεμονωμένες  κυρίως τριήμερες επισκέψεις σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πάντως η φετινή καλοκαιρινή σεζόν που πλησιάζει κάνει τους ξενοδόχους της περιοχής μας περισσότερο αισιόδοξους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά καθώς θεωρούν ότι μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν φέτος σε πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό επίπεδο σε όλη την διάρκεια της θερινής σεζόν θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της επισκεψιμότητας κατά την συγκεκριμένη περίοδο.

Σε αυτό άλλωστε συνδράμει και ο φορέας προβολής και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Μια Κοιν.Σ.Επ στην οποία συμμετέχει η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και ιδιώτες που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό. (Τζιπ, πεζοπορία, αναρριχήσεις, κανό – καγιάκ κλπ). Η δομή αυτή που συστεγάζεται στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων έχει ήδη δημιουργήσει ένα σχεδιασμό επιπέδου τριετίας με στόχο την προβολή της περιοχής μας. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ήδη  σχεδιασμός για ένα σύνολο δράσεων (έντυπα, καινούργια σαιτ, παρουσιάσεις και συμμετοχές σε εκθέσεις, newsletter κλπ). Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η δημιουργία μίας νέας ιστοσελίδας η οποία ολοκληρώνεται αυτή την στιγμή και η προσέγγιση τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών γραφείων εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με στόχο να προβληθεί η Δράμα ως τουριστικός προορισμός . Απομένει  να χαραχθούν μονοπάτια και διαδρομές που πρέπει να καταγραφούν ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει όταν πρόκειται να επισκεφθεί την περιοχή το κόστος της επίσκεψης, τι θα κάνει, που θα το κάνει  και με ποιό τρόπο. Η προώθηση μέσω τουριστικών γραφείων, αυτών των πακέτων που ετοιμάζονται, θα είναι η αμέσως επόμενη πρόκληση για τον νεοσύστατο φορέα…

Η σχετικά χαμηλή επισκεψιμότητα που καταδεικνύει η πληρότητα του 45% κατα την φετινή πασχαλινή περίοδο έρχεται αμέσως μετά μία υποτονική  χειμερινή περίοδο που προηγήθηκε  στις ξενοδοχειακές μονάδες της Δράμας με πτώση της τάξης του 30- 40% σε σχέση με την προηγούμενη χειμερινή σεζόν αφού η μη σωστή λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και η περιρρέουσα οικονομική κατάσταση επηρέασαν δυσμενώς τις κρατήσεις και τις διανυκτερεύσεις.

Η πτώση της κίνησης που επηρέασε αισθητά και τις 21 Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού  τον χειμώνα που μας πέρασε, ωστόσο οι ξενοδόχοι της Δράμας αισιοδοξούν περισσότερο για την συνέχεια και κυρίως για την θερινή περίοδο που είναι προ των πυλών.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)