Διάφορα

Σχολή κινηματογράφου στη Δράμα;

– Διαβεβαιώσεις απο το Δήμο για την δημιουργία σχολής Κινηματογράφου
– Project Δράμα 2020: “Φθηνές και μη υλοποιήσιμες εξαγγελίες”

Στο τελικό στάδιο πριν την προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Δήμου της Δράμας και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι το εγχείρημα για την δημιουργία σχολής Κινηματογράφου στην Δράμα η οποία θα στεγαστεί στην Καπναποθήκη της οδού Περδίκκα, σύμφωνα με όσα είπαν το πρωί της Μ.Τρίτης σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος και ο  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης.
“Φθηνές εξαγγελίες που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ” χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις η Δημοτική Παράταξη Project Δράμα 2020 δια του κ. Αλ. Τσιαμπούση

Στην συνέντευξη τύπου ο κ. Χρ. Καραγιαννίδης, είπε ότι η προσπάθεια αυτή που έγινε σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Δράμας είχε θετικό αποτέλεσμα για την πόλη της Δράμας. Διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία της σχολής Κινηματογράφου βρίσκεται σε επίπεδο υλοποίησης,  λίγο πριν τις τελικές αποφάσεις, τόσο σε ότι αφορά την χρηματοδότηση για την αναμόρφωση του χώρου της καπναποθήκης της οδού Περδίκκα όσο και ως προς την τελική συμφωνία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Χρ. Καραγιαννίδης εκτίμησε ότι η λειτουργία της σχολής και ο χώρος στον οποίο θα λειτουργήσει θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και ολόκληρου του Νομού τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε πολιτισμικό  επίπεδο.

Διαπίστωσε επίσης ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της κοινής δουλειάς που έγινε αθόρυβα  το προηγούμενο διάστημα, η οποία όπως είπε ξεπέρασε τις πολιτικές και κομματικές ταυτότητες. Παρατήρησε ακόμη ότι αν υπήρχε ανάλογη συνεργασία και δουλειά τα προηγούμενα χρόνια θα είχαν επιτευχθεί ακόμη περισσότερα πράγματα για την Δράμα.

Ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι σε διάστημα 3-4 ετών θα λειτουργεί στην Δράμα προπτυχιακή,  μεταπτυχιακή και σχολή διετούς φοίτησης  κινηματογράφου στην σε ένα θαυμάσιο χώρο αυτόν της Καπναπαποθήκης στην οδό Περδίκκα όπου θα φιλοξενηθούν και οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Παράλληλα ο κ. Χρ. Καραγιαννίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ ταινιών μικρού Μήκους Δράμας για την συμβολή του στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος σημείωσε “ Είναι μία μελετημένη προσπάθεια που έγινε χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα. Η σχολή Κινηματογράφου τείνει να γίνει πραγματικότητα και θα διαθέτει φοιτητές προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διετούς φοίτησης. Πλέον έχει αποφασιστεί από τον Δήμο Δράμας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η ιδιαιτερότητα σε αυτή την συμφωνία είναι ότι από την πλευρά του Ανοικτού Πανεπιστημίου, θα λειτουργήσει ερευνητικό κέντρο και μουσείο κινηματογράφου κάτι που σημαίνει λειτουργία εργαστηρίων και φυσική παρουσία των φοιτητών στην Δράμα. Τα τμήματα αυτά θα χρησιμοποιούν δίγλωσσο πρόγραμμα εκπαίδευσης (Ελληνικά και Αγγλικά) κάτι που σημαίνει ότι απευθυνόμαστε και σε φοιτητές του εξωτερικού. Αυτό λοιπόν γίνεται πράξη διότι εδώ και ενάμιση χρόνο υπάρχει πολύ καλή συνεργασία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπάρχει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και η διεθνής αναγνωρισιμότητα του  που συνέτεινε σε αυτήν την προσπάθεια αλλά υπάρχει και η  συμβολή του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδη που από την πρώτη στιγμή στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια χωρίς καμία κομματική εμπλοκή”.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος υπενθύμισε εξάλλου ότι το Φεστιβάλ Ταινιών έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με 300.000 ευρώ για το 2018 και συγχρόνως προετοιμάζεται προγραμματική σύμβαση για χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ επιπλέον. Τόνισε εξάλλου ότι η στήριξη του κ. Χρ. Καραγιαννίδη στον Δήμο της Δράμας φέρνει αποτελέσματα. Παράλληλα σχετικά με την δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών στην ευρύτερη περιφέρεια είπε ότι επρόκειτο να γίνει χθες συνάντηση με τον πρύτανη του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας, παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Δράμας ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τα θέματα αυτά και στην συνέχεια να συναποφασισθούν οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας για να τονίσει… “Απαντώ με έργα, με πράξεις και με αποτελέσματα και όχι με αναρτήσεις σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα ή δελτία τύπου που τελικά δεν παρέχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην πόλη μας. Η υπευθυνότητα, ο σχεδιασμός και το αποτέλεσμα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον Δήμαρχο Δράμας”.

Από την πλευρά της πάντως η Δημοτική παράταξη Project Δράμα 2020 δια του κ. Αλέξη Τσιαμπούση θεωρεί φθηνές και μη υλοποιήσιμες τις παραπάνω διαβεβαιώσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται απλά για προεκλογικές εξαγγελίες. Όπως εξηγεί ο κ. Αλ. Τσιαμπούσης “ Η Δημοτική Αρχή λειτουργεί εν κρυπτώ σε τόσο μεγάλα θέματα. Είναι κοινό ζητούμενο η σχολή Κινηματογράφου. Θα μπορούσε να ζητήσει ο Δήμαρχος και τις δικές μας απόψεις. Μιλάμε για Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο το οποίο δεν έχει φοιτητές να σπουδάζουν στην έδρα της σχολής. Μας μιλούν για εργαστήρια. Κανείς δεν γνωρίζει πόσα θα είναι, πόσο θα απασχολούν τους φοιτητές. Αλλά το βασικότερο όλων είναι ότι ο πρόεδρος του ΕΑΠ έθεσε ως προϋπόθεση να υπάρχει η κτιριακή υποδομή για να φιλοξενηθεί η σχολή. Ακούμε για την καπναποθήκη της Περδίκκα και εδώ είναι που φαίνεται ότι σε αυτές τις εξαγγελίες κάτι δεν πάει καλά. Το Project Δράμα 2020 έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο προ ημερησίας  ερώτηση επ’ αφορμή του προγράμματος ΕΣΠΑ που άνοιξε στις 1/1/2018 και αφορούσε τα αχρησιμοποίητα ακίνητα, με το οποίο ο Δήμος Δράμας μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με αρκετά μεγάλο ποσό για τις μελέτες και την ανακατασκευή της Καπναποθήκης στην Περδίκκα. Θα το αξιοποιούσαν αν όντως είχαν σκοπό να αξιοποιήσουν την Καπναποθήκη της οδού Περδίκα…Πρόκειται για μια προεκλογική εξαγγελία που δεν θα γίνει πραγματικότητα ποτέ. Διότι πιστεύουμε οτι σε τρία χρόνια από σήμερα ούτε ο κ. Μαμσάκος θα είναι Δήμαρχος, ούτε πολύ πιθανόν ο κ. Καραγιαννίδης θα είναι κυβερνητικός βουλευτής

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)