Διάφορα

Ερευνητικό σεμινάριο στην ρυθμικότητα του λόγου

Την Πέμπτη 12 Απριλίου στην Οικολογική Κίνηση Δράμας

Ερευνητικό σεμινάριο στην ρυθμικότητα του λόγου με την Γεωργία Κυριαζή, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών, του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην Οικολογική Κίνηση Δράμας.

Το σεμινάριο βλέπει την φωνή και τον ήχο ως έναρξη μιας διαδρομής. Τον ρυθμό ως έννοια και τον απόηχο της. Τις παύσεις ως ορχηστρικό κόμματι. Στοιχεία τα οποία θα ερευνηθούν και θα απομονωθούν ώστε να κατανοηθούν καλύτερα οι δονήσεις απ’το πάτωμα και η επιστροφή στο σώμα .Είναι μία έρευνα πάνω στις δυνατότητες της φωνής και της αναπνοής, ένας μετασχηματισμός του λόγου. Ένα πείραμα.
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι  4 ώρες και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βιογραφικό σημείωμα
Η Γεωργία Κυριαζή γεννήθηκε το 1992 στη Δράμα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, με κατεύθυνση στην υποκριτική. Καθηγητές της υπήρξαν ο Μιχαηλ Μαρμαρινός, η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Βικτωρ Αρδίττης, Δημήτρης Ναζίρης, Έφη Σταμούλη κ.α.Εμπλουτίζοντας την βασική της εκπαίδευση, συμμετείχε σε workshops και σεμινάρια του Κ.Θ.Β.Ε. με τους Άρη Μπινιάρη και Αλεξάνδρα Καζάζου στην 1ή Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τον Γιάννη Λεοντάρη, και τους Tomasz Wierzbowski, Aleksandra Kotecka, Jaroslaw Fret, Simona Sala του Teatr Zar στο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους. Έχει παρακολουθήσει ακόμη σεμινάρια κίνησης και χορού με τον Αρη Σερβετάλη, Ευάγγελο Μπίσκα και Gabriella Corizza απ’την χοροθεατρική ομάδα Peeping Tom. Το 2017 παρακολούθησε με επιτυχία το 3ο Θερινό σεμινάριο Αρχαίου δράματος στο Πήλιο με τον Κωστή Σφυρικίδη και τη Μάρθα Φωκά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής, ορθοφωνίας και θεατρικού τραγουδιού. Εκτός από τις συμμετοχές της σε παραστάσεις, ως ηθοποιός, έχει υπάρξει συνεργάτης, σε πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού, του κέντρου Προστασίας Ανηλίκων “ο Φάρος του Κόσμου”
Την περίοδο αυτή ασχολείται με τις τεχνικές του σύγχρονου χορού και παρακολουθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τίτλο “Εκπαίδευση μαθητών με νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες”.

Διοργανωτής

Διοργανωτής του σεμιναρίου είναι η “Res Non Verba” η οποία  αποτελεί μία αυτοοργανωμένη ομάδα-ένωση προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία δημιουργήθηκε στην πόλη της Δράμας στις αρχές του 2018.Σκοπό και στόχο αυτής της ομάδας αποτελεί η κάλυψη αναγκών πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη καθώς και η προώθηση αντίστοιχων ενεργειών σ’ αυτην, (μουσικές συναυλίες, εκθέσεις, προβολές ταινιών κ.α.) σύμφωνα με την DIY(Do It Yourself) φιλοσοφία. Ο χαρακτήρας της ομάδας είναι εθελοντικός και ανεξάρτητος από κομματικές παρατάξεις.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)