Διάφορα

Ανεμοδείκτης 03-04-2018

Ένα τεράστιο κεφάλαιο που μένει αναξιοποίητο είναι ο Αιωροπτερισμός για την Δράμα.

Τα γνωστά παρά – πέντε που πετούν κάθε μεσημέρι από τον Κορύλοβο και προσγειώνονται στον χώρο της αερολέσχης Δράμας «Αίολος»

Μία σειρά από αγώνες ακριβείας που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από τον «Αίολο». Οι εκατοντάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Το διαφορετικό μάτι με το οποίο βλέπουν την Δράμα χιλιάδες αιωροπτεριστές και εν δυνάμει επισκέπτες και η δυναμική που έχει το σπορ σε όλο τον κόσμο θα έπρεπε να μας προβληματίσουν.

Μήπως τελικά ο αιωροπτερισμός είναι μία ακόμη αλλά σημαντική πρόταση εναλλακτικού τουρισμού που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Δράμα;

Έχουμε κάνει όσα έπρεπε για να τον στηρίξουμε και να διευρύνουμε τις επιλογές εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας;

Θα μπορούσε να απαντήσει για όλα αυτά τα θέματα ο πρόεδρος της αερολέσχης κ. Γιάννης Ιωαννίδης που εδώ και δεκαετίες πλέον προσπαθεί να αναδείξει την αξία ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην Δράμα μέσα από το συγκεκριμένο σπορ που  και πολλούς φίλους έχει και διεθνή προβολή μπορεί να εξασφαλίσει.

«Στην κεντρική Ευρώπη ο αιωροπτερισμός και ειδικότερα το «παρα πέντε» είχε ραγδαία ανάπτυξη με το προσιτό του κόστος του. Τόσο  που πλέον ο καθένας είχε την δυνατότητα να το αποκτήσει αλλά και εξαιτίας  της εύκολης εκμάθησης του, και της πρακτικότητάς του, μιας και την επαναστατική αυτή πτητική συσκευή μπορούσε ο καθένας χωρίς να έχει ειδικούς χώρους αποθήκευσης να την τακτοποιεί ακόμα και στην ντουλάπα του σπιτιού του» λέει η αερολέσχη της Δράμας.

Το PARAGLIDING όπως είναι ευρύτερα γνωστό δεν είναι ένα καινούργιο σπορ στη Δράμα απλά δεν του έχουμε ίσως δώσει την σημασία που θα έπρεπε, όχι μόνο ως σπορ,  αλλά και ως εναλλακτική πρόταση τουρισμού και προσέλκυσης επισκεπτών στην Δράμα.

Για την ώρα θα αναφέρουμε μόνο τους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που προσελκύουν διεθνή φεστιβάλ αιωροπτερισμού. Είναι ένας τομέας που η Δράμα μπορεί να κάνει περισσότερα. Αν δεν το έχουμε καταλάβει εμείς, το έχουν καταλάβει ήδη Βαλκάνιοι , Σκανδιναβοί  και άλλοι Ευρωπαίοι που έρχονται και πετούν σε τακτική βάση από τον Κορύλοβο και γνωρίζουν την Δράμα, ως τοποθεσία στον χάρτη, περισσότερο από ότι την Θεσσαλονίκη όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο…

γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)