Διάφορα

Ορκίστηκαν οι πρώτοι 200

Σημαντική για το Νευροκόπι η έναρξη του νέου κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων

Η πρώτη ορκωμοσία νεοσυλλέκτων της 2018 Β΄ ΕΣΣΟ στο κέντρο  Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς  που λειτουργεί πλέον στο 518 Tάγμα Πεζικού του Νευροκοπίου διεξήχθη την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Στο κέντρο ορκίστηκαν 200 νέοι που εντάχθηκαν πλέον ως στρατεύσιμοι  στον Στρατό Ξηράς και οι οποίοι  θα τοποθετηθούν στις μονάδες τους στα μέσα Απριλίου.  Είναι σημαντικό να αναφερθεί όμως ότι στο Νευροκόπι μετέβησαν για την ορκομωσία και  περίπου 600 άτομα γονείς φίλοι και συγγενείς των οπλιτών  προκειμένου να είναι δίπλα στα αγαπημένα τους πρόσωπα  και να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκαν και στα 22 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) του Στρατού Ξηράς, οι τελετές ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2018 Β΄ ΕΣΣΟ παρουσία αντιπροσωπειών του Στρατού Ξηράς, θρησκευτικών και πολιτειακών αρχών της κατά τόπου περιοχής, καθώς επίσης και συγγενών και φίλων των Οπλιτών. Στους Οπλίτες, χορηγήθηκε άδεια απουσίας και Φύλλο Πορείας, προκειμένου να παρουσιαστούν στις Μονάδες που τοποθετούνται, στις 16 Απριλίου 2018.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου Βασίλης Γιαννόπουλος το 518 Τάγμα Πεζικού που εδρεύει στο Νευροκόπι πλέον ανά δύο μήνες θα αποτελεί και κέντρο εκπαίδευσης των νεοσυλέκτων. Αυτό σημαίνει ότι ανά δύο μήνες το Λεκανοπέδιο Κ. Νευροκοπίου θα δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες συγγενείς των οπλιτών δημιουργώντας νέα προοπτική αύξησης της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Εμφανώς ικανοποιημένος μάλιστα  από την εξέλιξη αυτή είναι ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου εξήγησε η λειτουργία του κέντρου στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου οριστικοποιήθηκε μετά απο σειρά επαφών που έγιναν από την πλευρά του Δήμου με τα ανώτερα στρατιωτικά κλιμάκια αλλά και την πολιτική ηγεσία του τόπου. Επεσήμανε επίσης ότι η έγκριση της περιοχής στην οποία βρίσκεται το 518 Τάγμα Πεζικού διέθετε μία σειρά απο κριτήρια τα οποία έθετε η Στρατιωτική Ηγεσία και θα κάλυπτε τις προϋποθέσεις εκπαίδευσης και εξυπηρέτησης των οπλιτών χωρίς να δημιουργείται όχληση στους κατοίκους της περιοχής.

Οι χώροι που διαθέτει το 518 Τάγμα Πεζικού στο Νευροκόπι αλλά και η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης σε αυτό παράλληλα με την μικρή απόσταση που απέχει από το κέντρο του Νευροκοπίου αξιολογήθηκαν από τους αρμόδιους που αποφάσισαν την λειτουργία του Κέντρου  Εκπάιδευσης στο Λεκανοπέδιο.

Πέρα όμως από την ικανοποίηση των αναγκών του Στρατού Ξηράς η λειτουργία του κέντρου είναι αναμφισβήτητα ικανοποιητική και  για την λειτουργία της τοπικής οικονομίας στο Λεκανοπέδιο κάτι που φάνηκε και κατά την ορκωμοσία των νέων οπλιτών στο Νευροκόπι  την προηγούμενη εβδομάδα.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)