Διάφορα

Εξώδικη διαμαρτυρία για τις εφημερίες

Απλήρωτες πρόσθετες εφημερίες, επιλεκτική χορήγηση αναδρομικών και υποστελέχωση επισημαίνουν οι ιατροί του Νοσοκομείου Δράμας

Σειρά ζητημάτων που θα πρέπει να επιλυθούν  επισημαίνουν οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου της Δράμας που τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού.

Τα μέλη της Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου επισημαίνουν ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί οι πρόσθετες εφημερίες των ιατρών τις οποίες πολλοί γιατροί ειδικοί και ειδικευόμενοι πραγματοποίησαν με απόφαση  της διοίκησης το καλοκαίρι του 2017  λόγω της υπέρβασης του ορίου εφημεριών που έχει επιβάλλει η Υγειονομική Περιφέρεια. Συγκεκριμένα οι ιατροί διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2017 επισημαίνοντας ότι αυτές είναι αποτέλεσμα υπερεργασίας που πρέπει να αποζημιωθεί.

Από την πλευρά της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας υπογραμμίζεται μάλιστα  ότι αν δεν εξασφαλιστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου το 100% της υπέρβασης των εφημεριών θα προβούν σε εξώδικη διαμαρτυρία προς την διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και το Νοσοκομείο της Δράμας.

Απαράδεκτη η επιλεκτική χορήγηση αναδρομικών

Παράλληλα  η Ένωση θεωρεί απαράδεκτη -ηθικά και νομικά- την απόφαση του ΣτΕ για επιλεκτική χορήγηση αναδρομικών μισθών μόνο στους ιατρούς κάθε νοσοκομείου που ονομαστικά προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο. Ζητά την άμεση επαναφορά στο επίπεδο των μισθών πριν τις περικοπές του 2012 για όλες τις βαθμίδες ιατρών και επιπλέον, τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους ιατρούς (ειδικούς και ειδικευόμενους), ως το μόνο σοβαρό κίνητρο ανάσχεση της  φυγής στο εξωτερικό ή σε άλλη πόλη ή στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης η Ένωση θα ζητήσει νομική συμβουλή από την ΟΕΝΓΕ για το ενδεχόμενο μαζικών προσφυγών στο ΣτΕ για επίλυση του θέματος.

Να αυξηθεί ο προυπολογισμός του Νοσοκομείου κατα 1000.000 ευρώ

Παράλληλα οι ιατροί διαμαρτύρονται έντονα προς τη Διοίκηση για την επί 3τια παραμονή του προυπολογισμού του ΓΝ Δράμας σχεδόν στα ίδια χαμηλά επίπεδα, ενώ σε όμορα νοσοκομεία ο προυπολογισμός για πραγματικές πιστώσεις αυξήθηκε κατά 20% ανά έτος. Η Ένωση ζητάει αύξηση του προυπολογισμού κατά 1.000.000 ευρώ με πιστώσεις για περισσότερους επικουρικούς, περισσότερα φάρμακα και ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών.

Εξάλλου λόγω υποστελέχωσης των δυο κρίσιμων τμημάτων (παθολογικό-αναισθησιολογικό) οι ιατροί ζητούν την άμεση προκήρυξη κατά προτεραιότητα 2 θέσεων παθολόγων και 2 αναισθησιολόγων για να λειτουργήσουν οι κλινικές  με ασφάλεια και ποιότητα.

Ο απολογισμός της δράσης της Ένωσης ιατρών ΕΣΥ του ΓΝ Δράμαςμεταξύ 2015 και 2018

Όπως ανακοινώθηκε εξάλλου ο απολογισμός δράσης της Ένωση Ιατρών ΕΣΥ ΓΝ Δράμας για την τριετία 2015-2018 είναι ο εξής:

α) Πραγματοποίηση ενημερωτικών ομιλιών από επιστήμονες υγείας και καθηγητές ιατρικής ΑΠΘ και ΔΠΘ προς τους ιατρούς του νοσοκομείου

β) Διοργάνωση σεμιναρίου ILS – επείγουσας ιατρικής για 15 ειδικευόμενους-ειδικούς ιατρούς

γ) Διανομή εγχειριδίου λοιμώξεων σε 50 ιατρούς

δ) Διοργάνωση ημερίδας με θέμα – Ιατρικό Δίκαιο – από καθηγητές νομικής σε συνεργασία με ιατρικό σύλλογο Δράμας

ε) Αγορά φούρνου μικροκυμάτων και  μηχανημάτων καφέ για την καλύτερη σίτιση των ιατρών.

στ) Στάσεις εργασίας, ενημέρωση εισαγγελέα Δράμας, Δημοτικού Συμβουλίου, 4ης ΥΠΕ, βουλευτών και Υπουργείου Υγείας (2015) και  έκδοση δελτίων τύπου στα ΜΜΕ για τα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου [Υποστελέχωση ειδικών (κυρίως παθολογική-αναισθησιολογικό) και ειδικευόμενων (καρδιολογική, ορθοπαιδική, χειρουργική κά), απουσία αυτόνομου ΤΕΠ, μη έκδοση του προτεινόμενου από το 2017 νέου Οργανογράμματος, χαμηλός Προυπολογισμός].

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)