ΤΟΠΙΚΑ

Δημόσια λογοδοσία του νοσοκομείου Δράμας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας η επίσημη Δημόσια Λογοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου της Δράμας από τον διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας Νίκο Λιάτση.
Σε μια πολυπληθή συγκέντρωση παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Α. Πατακάκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Λιθηρόπουλου, του Δημάρχου Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκου, Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Δράμας, του Δοικητή της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας, του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Αν. Καρασαβόγλου και δεκάδων ακόμη στελεχών του Νοσοκομείου και πολιτών, παρατέθηκαν τα πεπραγμένα του Νοσοκομείου της Δράμας αλλά και η εξέλιξη της προσπάθειας που γίνεται από την διοίκηση και το προσωπικό του για την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του προς τον πολίτη.

Τι επεσήμανε ο διοικητής του Νοσοκομείου
Μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης λίγο πριν την έναρξη της Λογοδοσίας ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Ν. Λιάτσης ζήτησε από τους πολίτες της περιοχής να βρίσκονται δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του και σημείωσε ότι οι παρατηρήσεις τους είναι χρήσιμες προκειμένου η παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών του να γίνεται ολοένα και καλύτερη. Είπε μάλιστα ότι αισθάνεται υπερήφανος τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Από σήμερα η λειτουργία των οφθαλμολογικών χειρουργείων
Ο κ. Λιάτσης ανέφερε την έναρξη των οφθαλμολογικών χειρουργείων από σήμερα 12 Μαρτίου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δραμινοί στην πόλη τους και να μην χρειάζεται να μετακινούνται σε άλλες περιοχές για τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Υπογράμμισε επίσης ότι αυτό το διάστημα στο Νοσοκομείο της Δράμας είναι σε εξέλιξη μεγάλα έργα και εξήγησε ότι η χρηματοδότηση που θα λάβει το Νοσοκομείο απο τα ΕΣΠΑ για τα συγκεκριμένα έργα είναι της τάξης των 10 εκ. ευρώ περίπου. Από αυτά 6 εκ ευρώ θα κατευθυνθούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου ενώ τα υπόλοιπα 4 εκ. ευρώ περίπου, στην αναβάθμιση και την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ζητούμενο η επαρκής στελέχωση του Νοσοκομείου
Ο κ. Λιάτσης είπε ότι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Δράμας είναι η στελέχωση του σε προσωπικό και ειδικότερα σε ιατρικό προσωπικό. Υπενθύμισε πάντως ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η πλήρωση των πέντε θέσεων ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπως και οι πέντε θέσεις ιατρών που αφορούν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και μία επιπλέον θέση αναισθησιολόγου όπως και μία παθολόγου οι οποίες δρομολογούνται.

Σε εξέλιξη η προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του
Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε άλλα το Νοσοκομείο της Δράμας εξοπλίζει την μονάδα εμφραγμάτων της καρδιολογικής κλινικής και παράλληλα δρομολογεί τις διαδικασίες για τον διαχωρισμό της Παθολογικής σε δύο τμήματα των 28 κλινών όπου θα λειτουργήσει και μονάδα βραχείας νοσηλείας ογκολογικών ασθενών. Για να λειτουργήσει πάντως η μονάδα Βραχείας Νοσηλείας θα πρέπει να ξεπεραστούν δύο προβλήματα. Καταρχάς το θέμα της προσέλκυσης εξειδικευμένων ογκολόγων γιατρών και επίσης το θέμα της χρηματοδότησης. Πάντως και για τα δύο ζητήματα αυτή τη στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείου δρομολογεί σειρά ενεργειών, στις οποίες τα “Χρονικά” έχουν αναφερθεί ήδη σε προηγούμενα δημοσιεύματα.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)