Διάφορα

Συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας στο πρόγραμμα ERASMUS+

Το 2ο ΕΠΑΛ Δράμας συμμετέχει σε Πρόγραμμα Erasmus+ στην κατηγορία ΚΑ2 Διευρυμένες σχολικές Συμπράξεις με τίτλο “Feed4Saving”. Η διάρκεια του προγράμματος είναι Σεπτέμβριος 2016 – Αύγουστος 2018.

Το 2ο ΕΠΑΛ Δράμας με τη συμμετοχή του σε Πρόγραμμα Erasmus+ στην κατηγορία ΚΑ2 Διευρυμένες σχολικές Συμπράξεις με τίτλο “Feed4Saving” στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης.

Η μαθητική διαρροή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα του εκπαιδευτικού μας συστήματος που πρέπει  με τη λήψη μέτρων να αντιμετωπιστεί άμεσα. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη και η αντιμετώπισή του αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόζεκτ αυτό γεννήθηκε από την ανάγκη να εξοπλισθούν τα σχολεία με συγκεκριμένα εργαλεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης.  Κύριος στόχος αυτού του πρόζεκτ είναι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μαθητικής διαρροής.

Μάλιστα απο την πλευρά του σχολείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα, ανακοινώθηκαν  οι παρακάτω συλλογές- εκπονήματα που στόχο έχουν τη βελτίωση των  δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στην ενασχόλησή τους με τους μαθητές που διατρέχουν κίνδυνο πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, εξοπλίζοντάς τους με πρωτοποριακές μεθοδολογίες :

1.«Ενισχύστε την τάξη σας!» – Μια συλλογή πόρων που προορίζονται για να βοηθήσουν τους καθηγητές να κάνουν το μάθημά τους πιο ελκυστικό. Η συλλογή  περιλαμβάνει κυρίως μη τυπικές μεθόδους εργασίας, με λεπτομερή περιγραφή, συμπεριλαμβανομένων σχολίων από τους εκπαιδευτικούς και την ανατροφοδότηση των μαθητών.

2.»Διδασκαλία μέσω των εργαστηρίων» – εκπαιδευτικό πακέτο  που αναπτύχθηκε από τα συνεργαζόμενα σχολεία κατά τη διάρκεια του έργου και έχει δοκιμαστεί με τους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα:

Εργαστήριο Μαθηματικών – υλικά και μαθήματα για το πώς να διδαχθεί η θεωρία Fibonacci της «ιδανικής ομορφιάς», σχετικά με το τι έχουμε συνηθίσει να χαρακτηρίζουμε ως «όμορφο». Αυτό  περιλαμβάνει τη μελέτη των κανόνων της γεωμετρίας με τη χρήση ειδικού λογισμικού γεωμετρίας.

Το Erasmus+ είναι  πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη. Με προϋπολογισμό 14,7 δισ. ευρώ, θα δώσει τη δυνατότητα σε πάνω από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους να σπουδάσουν, να επιμορφωθούν, να αποκτήσουν εμπειρία και να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό.

Το Erasmus+, το οποίο θα διαρκέσει έως το 2020, δεν προσφέρει δυνατότητες μόνο σε φοιτητές, αλλά σε ένα ευρύ φάσμα ιδιωτών και οργανισμών ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης επτά προηγούμενων προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το το Erasmus+ στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης (Ανώτατη Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολική Εκπαίδευση, δραστηριότητες νεολαίας, κτλ). Το πρόγραμμα Erasmus+ δομείται σε 3 βασικές Δράσεις (Key Actions) για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία οι οποίες είναι:

Κινητικότητα των ατόμων

Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών

Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)