Διάφορα

Απαντήσεις Μέτιου σε Πατακάκη

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χ. Μέτιου, για Χ.Κ.Φαλακρού και για διευθέτηση χειμάρρου Καλλιφύτου

Για «παραπληροφόρηση» κατηγορεί τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Α. Πατακάκη, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και ανακοινώνει πως μόνο μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου η αρμοδιότητα του Φαλακρού θα ανήκει στον κ. Πατακάκη

Απαντήσεις στις πρόσφατες δηλώσεις του -Χωρικού- Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, στις ευθύνες που του ρίχνει και στην κριτική που του ασκεί, έδωσε χθες ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, μέσα από γραπτή δήλωσή του, με στόχο όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της περιφέρειας «να μην υπάρχει παραπληροφόρηση στους πολίτες της Δράμας».

Στη δήλωση του, ο κ. Μέτιος απαντά πάνω σε δύο θέματα: Για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και για το έργο της διευθέτησης του χειμάρρου Καλλιφύτου. Μάλιστα, για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, και την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του, ο κ. Μέτιος τονίζει πως «υπήρξε μια προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του λόγω των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών υπογραφής της νέας σύμβασης και όχι λόγω έλλειψης πόρων». Πάντως, για το θέμα του Φαλακρού ο κ. Πατακάκης είχε επανέλθει με δήλωσή του στις 9 Φεβρουαρίου, όπου μεταξύ άλλων έλεγε πως το προσωρινό κλείσιμο του χιονοδρομικού κέντρου ήταν «αποτέλεσμα λόγω της μεγάλης καθυστέρησης από πλευράς της Περιφέρειας στην ανεύρεση επιπλέον χρημάτων» και πρόσθετε στη συνέχεια χαρακτηριστικά,   «επιβεβαιώθηκαν όσα είχα καταγγείλει στην από 10 Δεκεμβρίου 2017 επιστολή διαμαρτυρίας μου για την αδιαφορία της Περιφέρειας αναφορικά με το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της ΑΜΘ. Ας ελπίσουμε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες από την έδρα της Περιφέρειας ώστε να επανέλθει το βουνό μας στην έστω και εν μέρει λειτουργία του».

Στη χθεσινή δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης «ξεκαθαρίζει», όπως τονίζει, ότι «σε κάθε περίπτωση, τόσο σε θέματα προγραμματισμού και υλοποίησης έργων όσο και στους υπόλοιπους τομείς ευθύνης της Περιφέρειας στη Δράμα, η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον κ. Πατακάκη είναι οριστική», ενώ ανακοινώνει πως σε ό,τι αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, «η αρμοδιότητα παραμένει προσωρινά στον κ. Πατακάκη μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της χειμερινής περιόδου», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά… μία ακόμη αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον Αντιπεριφερειάρχη κ Πατακάκη, αυτή για το Χ.Κ. Φαλακρού. «Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός από την πλευρά του κ. Πατακάκη εκφράζει μόνο τον ίδιο και δεν έχει άλλο αποτέλεσμα από το να παραπλανά τους πολίτες» συμπληρώνει στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου

Στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χρήστος Μέτιος, αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και για το έργο διευθέτησης του χειμάρρου Καλλιφύτου, και με στόχο να μην υπάρχει παραπληροφόρηση στους πολίτες της Δράμας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Πρώτον, σε ό,τι αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, υπήρξε μια προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του λόγω των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών υπογραφής της νέας σύμβασης και όχι λόγω έλλειψης πόρων. Άλλωστε, και το κώλυμα αυτό να μην υπήρχε, οι πίστες του χιονοδρομικού κέντρου δε θα λειτουργούσαν το περασμένο σαββατοκύριακο καθώς δεν υπήρχε χιόνι.

Δεύτερον, σε ό,τι αφορά στο έργο της διευθέτησης του χειμάρρου Καλλιφύτου, ισχύει ό,τι ισχύει για όλα τα έργα στην Περιφέρειά μας, ότι δηλαδή ανακοίνωση για την εκτέλεση ενός έργου μπορεί να γίνει μόνο υπό την απαραίτητη προϋπόθεση να έχει εξασφαλιστεί η πίστωση και να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του. Για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο σχεδιασμό της Περιφέρειας, οι απαραίτητες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζω πως τόσο σε θέματα προγραμματισμού και υλοποίησης έργων όσο και στους υπόλοιπους τομείς ευθύνης της Περιφέρειας στη Δράμα, η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον κ. Πατακάκη είναι οριστική. Την Περιφέρεια εκπροσωπεί και εκφράζει μόνο ο Περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας στους οποίους έχουν μεταβιβαστεί αρμοδιότητες. Σε ό,τι αφορά δε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, η αρμοδιότητα παραμένει προσωρινά στον κ. Πατακάκη μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της χειμερινής περιόδου.

Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός από την πλευρά του κ. Πατακάκη εκφράζει μόνο τον ίδιο και δεν έχει άλλο αποτέλεσμα από το να παραπλανά τους πολίτες.

Να προσθέσω τέλος, ότι οι επισκέψεις μου στη Δράμα θα συνεχιστούν και θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της περιοχής. Για τη Δράμα θα διαθέσουμε σημαντικούς πόρους, οι ανακοινώσεις όμως για τα έργα θα γίνονται, όπως και σε ολόκληρη την Περιφέρεια, εφόσον έχει δρομολογηθεί το πρώτο βήμα για την υλοποίησή τους.»

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)