Διάφορα

Το «προσωρινά» κλειστό Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού στο προσκήνιο

Επιστολή διαμαρτυρίας από αιρετούς του Κ. Νευροκοπίου, σκληρή δήλωση του Γιάννη Ξανθόπουλου

Κλειστό παρέμεινε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησης για τη συνέχιση λειτουργίας του χιονοδρομικού.

Την αγωνία και τη δυσαρέσκειά τους παράλληλα, για τις οικονομικές επιπτώσεις για τους επαγγελματίες της περιοχής του Κάτω Νευροκοπίου, εκφράζουν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κάτω Νευροκοπίου κ. Χρήστος Τσέρνιος, με κοινή επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ Χρήστο Μέτιο. Εξάλλου, με γραπτή δήλωσή του ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος, ασκεί δριμεία κριτική στη σημερινή περιφερειακή αρχή.

Η επιστολή διαμαρτυρίας αιρετών του Κ. Νευροκοπίου

Στην επιστολή τους με θέμα «Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού»,  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κάτω Νευροκοπίου κ. Χρήστος Τσέρνιος, αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμε κ Περιφερειάρχα

Μετά λύπης σας περιγράφουμε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο (10/11 Φεβρουαρίου 2018) παρά την έντονη χιονόπτωση στην περιοχή η εικόνα ήταν άκρως απογοητευτική για τα ξενοδοχεία αλλά και τα κέντρα εστιάσεως. Τέτοιες μέρες περιμένουν προκειμένου να δουλέψουν και να ενισχύσουν το προσωπικό τους ταμείο οι παραγωγικοί φορείς του Νευροκοπίου και του ευρύτερου Νομού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΧΚΦ  είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια ΑΜΘ και είναι ιδιοκτησία της. Έχει πλέον όλες τις απαραίτητες άδειες, έχει τα απαραίτητα σήματα και μπορεί να λειτουργεί νόμιμα.

Επίσης με την περσινή πετυχημένη λειτουργία του Φαλακρού, κερδίσατε την εμπιστοσύνη των σκιέρ αλλά και των ανθρώπων που αγαπάνε το βουνό. Με τη φετινή πλημμελή οργάνωση, τη μη ένταξη σε προτεραιότητα του 1.600.000 Ε, ή την καθυστέρηση των 74.000 Ε, κερδίσατε μόνο την αναξιοπιστία και την επιφυλακτικότητα των επισκεπτών σε ότι έχει σχέση με το Φαλακρό, οι οποίοι αναγκαστικά προτίμησαν επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα των προσπαθειών απασχολεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του Νευροκοπίου αλλά και ολόκληρου του Νομού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος ένα ξενοδοχείο είναι κλειστό, επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τον τουρισμό ανοίγουν πλέον συγκεκριμένες μέρες, ταβέρνες υπολειτουργούν και όλα αυτά συνέπεια των παραπάνω.

Είναι απογοητευτικό οι επαγγελματίες που προσφέρουν θέσεις εργασίας να μην δουλεύουν για πλημμελείς χειρισμούς των πολιτικών εκπροσώπων και όχι για φυσικά αίτια όπως π.χ. έλλειψη χιονιού.

Ευελπιστούμε ότι θα λυθούν οποιεσδήποτε πολιτικές και προσωπικές διαφορές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Σκληρή κριτική από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Ξανθόπουλου

Τα προβλήματα στα Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού σχολιάζει, μιλώντας μάλιστα με σκληρή γλώσσα, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, με γραπτή δήλωσή του προς το ΜΜΕ. Στη δήλωσή του, ο κ. Γιάννης Ξανθόπουλος αναφέρει τα εξής:

«ΑΝΙΚΑΝΟΙ όχι μόνο να παράξουν νέο έργο, αλλά και να διατηρήσουν και συνεχίσουν αυτά που βρήκαν έτοιμα…

Κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού από εδώ και πέρα ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης Ανάργυρος…

Λίγα λόγια για το ιστορικό του θέματος…

Όταν αναλάβαμε την διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Δράμας, την 01-01-2011, παραλάβαμε ένα κλειστό Χιονοδρομικό Κέντρο (ΧΚ), για όλη την περίοδο 2010-2011, για λόγους που είχαν να κάνουν με αδυναμίες και λάθη της απερχόμενης διοίκησης  της τότε Νομαρχίας. Διαπιστώσαμε δε, ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο φορέας που λειτουργούσε το ΧΚ Φαλακρού, (η ανώνυμη εταιρία ΑΝΦΑ), το έκανε ουσιαστικά και τυπικά παράνομα, καθόσον δεν είχε την εκ του νόμου αρμοδιότητα…
( Είναι γνωστό ότι κατόπιν πτώχευσε, είχε χρέη γύρω στα 800.000,00 ευρώ ,τα οποία και καταλογίστηκαν τελικά μετά από διενεργηθέντα έλεγχο στα μέλη των διοικητικών της συμβουλίων).
Κάναμε το αυτονόητο, ζητήσαμε από τα συναρμόδια υπουργεία και πήραμε, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και αρκετές καθόδους στην Αθήνα,(η Αντιπεριφέρεια Δράμας δια της Περιφέρειας ΑΜΘ), με ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), την αρμοδιότητα χρήσης και λειτουργίας του ΧΚΦ από 01-01-2013.
Έτσι έκτοτε λειτουργήσαμε νόμιμα, (με χρήματα, κυρίως, που διαθέταμε για τις λειτουργικές δαπάνες της Αντιπεριφέρειας), μέσω εργολαβιών, φορέων, όπως ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και άλλες, στις οποίες και αναθέταμε το σχετικό έργο ύστερα από ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες.
Το 2014, λίγο πριν από το χειμώνα, παραδώσαμε ένα Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργικό, απηλλαγμένο από δεσμεύσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος και με κατοχυρωμένο τον τρόπο χρηματοδότησης της λειτουργίας του…Συγχρόνως εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση των απαραίτητων ΜΠΕ και μελετών Στρατηγικής Ανάπτυξης προκειμένου σε σύντομο διάστημα να ξεκινήσει διεθνής διαγωνισμός ανάθεσης του όλου project σε ιδιώτη επενδυτή…
Και ενώ κάναμε εμείς αυτά, αυτοί που μας διαδέχτηκαν ύστερα από 3 χρόνια διοίκησης έκλεισαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού…
ΑΞΙΟΙ!!!»

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)