Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας 13-02-2018

Πώς απάντησε ο Γαβρόγλου στις πρώτες αντιδράσεις για την 4η Νομική Σχολή

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις που προέκυψαν -ανάμεσα στις οποίες είναι και αυτές τόσο από το ΔΠΘ όσο και από φορείς και δικηγορικούς συλλόγους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, θέση πήρε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, δίνοντας τις δικές του … εξηγήσεις και ερμηνείες, με έμφαση στην … αποσυμφόρηση.

«Δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στις Νομικές, ακόμη κι όταν φτάσουμε στο σημείο να ιδρύσουμε τη νέα Νομική Σχολή. Θα μοιραστεί ο αριθμός των εισακτέων αντί για τις 3, στις 4 Νομικές και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να αποσυμφορήσουμε τις τρεις Νομικές Σχολές που υπάρχουν σήμερα, οι οποίες λόγω της αυξημένης ζήτησης έχουν μεγάλο αριθμό εισακτέων η καθεμιά. Υπάρχουν σχολές μεγάλης ζήτησης. Η μεγάλη ζήτηση έχει δύο αρνητικά: Η Πολιτεία κάτω από πιέσεις αυξάνει σταδιακά τον αριθμό εισακτέων και, ταυτοχρόνως, επειδή είναι λίγες αυτές οι σχολές, έχουν πολύ μεγάλο αριθμό σε σχέση και με τις υποδομές και με το προσωπικό. Το να υπάρχει, λοιπόν, η δυνατότητα να αποσυμφορηθούν αυτά τα τμήματα, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και όχι να αυξήσουμε τον αριθμό των πτυχιούχων της Νομικής» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξάλλου, απαντώντας στις διαμαρτυρίες που έχουν ακουστεί, ο κ. Γαβρόγλου είπε: «Θυμάστε εσείς κάποια χρονιά που οι Νομικές να μην είχαν διαμαρτυρηθεί ότι παίρνουν πολλούς εισακτέους; Γιατί δε μπορούμε τον ίδιο αριθμό εισακτέων να τον χωρίσουμε δια του 4 αντί δια του 3; Αυτό δεν το καταλαβαίνουν όσοι διαμαρτύρονται;», προσθέτοντας πάντως ότι «έχουμε ακόμη πολύ χρόνο να το μελετήσουμε».

Πάντως, για αποδυνάμωση ή υποβάθμιση του ΔΠΘ… ούτε κουβέντα…

Δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας

Το Σάββατο 10 Φεβρουάριου (Ψυχοσάββατο), μετά την τέλεση του Πανδραμινού Μνημοσύνου, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, στα «Στρατιωτικά Κοιμητήρια» της πόλης, ακολούθησε μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας, από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, ο οποίος παρέθεσε δεξίωση στους επίσημους τοπικούς εκπροσώπους.

Τρίτη και 13 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Με 47 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Αν η ημέρα επηρεάσει τη συζήτηση και το κλίμα ανάμεσα σε δημοτική αρχή και αντιπολιτευτικές παρατάξεις… θα φανεί!

της Ρίας Κυριακίδου

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)