Διάφορα

Επιτροπές ελέγχου σε κάθε περιφερειακή ενότητα

Τη συγκρότησή τριμελών επιτροπών για τον έλεγχο των χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων

Ζητά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέχρι τις 16 Μαρτίου

Τη συγκρότηση Επιτροπών Ελέγχου Χώρων Ανεξέλεγκτης Εναπόθεσης Απορριμμάτων ζητά, με σχετικό έγγραφο που διαβίβασε προς τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου αυτές να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες έκδοσης αποφάσεων για τη συγκρότηση τριμελών επιτροπών ελέγχου χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Οι αποφάσεις για τη σύσταση των επιτροπών πρέπει να έχουν εκδοθεί έως την 16η Μαρτίου 2018, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες η Γενική Προστασία Πολιτικής Προστασίας.

Προβλέπεται από Πυροσβεστική Διάταξη

Τη συγκρότηση αυτή προβλέπει σχετική Πυροσβεστική Διάταξη και πιο συγκεκριμένα «κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 4, του Άρθρου 7, της Πυροσβεστικής Διάταξης 9Α/2005». Να σημειωθεί ότι τη σύσταση των επιτροπών είχε ζητήσει, από τις Αποκεντρωμένες διοικήσεις με παλαιότερο έγγραφό του, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με εκπροσώπους από πυροσβεστική, αστυνομία και δασική υπηρεσία

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πυροσβεστική διάταξη, οι επιτροπές ελέγχου θα αποτελούνται από έναν αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και έναν υπάλληλο της Δασικής Υπηρεσίας.

Μέχρι τις 27 Απριλίου θα πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές και να ακολουθήσει υποβολή έκθεσης

Επισημαίνεται ότι το έργο των επιτροπών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 27η Απριλίου 2017 και οι εκθέσεις να υποβληθούν στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης έως την 11η Μαΐου 2018. Στη συνέχεια, οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας θα κοινοποιήσουν τις εκθέσεις στους Δήμους της αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να υλοποιηθούν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από τη λειτουργία των  χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)