Διάφορα

Πανδραμινό μνημόσυνο

Τελέστηκε το Ψυχοσάββατο 10 Φεβρουαρίου στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια

Το Σάββατο 10 Φεβρουάριου (Ψυχοσάββατο), τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, Πανδραμινό Μνημόσυνο «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αρχής έως εσχάτων κοιμηθέντων Δραμινών».

Στα «Στρατιωτικά Κοιμητήρια», που είναι εντός των Α΄ Κοιμητηρίων, στις 10.15 π.μ. τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση και Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών «Υπέρ των πεσόντων στους αγώνες του έθνους», κατάθεση στεφάνων, τήρηση 1 λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων κατέθεσαν ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων Απόστρατων και Εφέδρων Αξιωματικών. Μετά το πέρας του μνημοσύνου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας, ο Ανώτερος Διοικητής παρέθεσε δεξίωση στους επίσημους τοπικούς εκπροσώπους.

Ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης δήλωσε στα «Χρονικά»: «Η Δράμα τιμά τους πεσόντες για την πατρίδα. Πατριώτες μας, από όλη σχεδόν τη χώρα, έδωσαν τη ζωή τους στο καθήκον και για την πατρίδα. Οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας έχουν αποδεχθεί πως στα καθήκοντά τους ενέχεται και ο κίνδυνος απώλειας της ζωής τους. Εκείνο που δεν έχουν δεχθεί και δεν δέχονται είναι η απαξίωση και η λησμονιά. Για αυτό, κι εμείς σήμερα τελούμε, ως δραμινοί, προς τιμήν όλων αυτών που θυσίασαν τη ζωή τους, αυτό το μνημόσυνο, ως χρέος για αυτούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο καθήκον».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης μίλησε επίσης στα «Χ» και τόνισε: «Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος» έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ, στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια, στο μνημείο των αξιωματικών και των στρατιωτών και όλων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, από κάθε γωνιά της χώρας μας, για να τους τιμήσουμε και να έχουμε βαθιά μέσα μας την πίστη ότι αυτή η μικρή τελετή που έγινε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας, στέλνει ένα μήνυμα: Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους οι οποίοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Αιωνία τους η μνήμη».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος δήλωσε στα «Χ»: «Βρεθήκαμε σε αυτόν τον ηρώο χώρο για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς που πέσανε υπέρ της πατρίδος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει».

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)