Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας 12-02-2018

Αλυσιδωτές αντιδράσεις φέρνει η … 4η νομική σχολή

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικές εξαγγελίες για ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, με την αρχή να γίνεται από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ, τους δικηγορικούς συλλόγους της περιφέρειας του Εφετείου Θράκης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, βουλευτές, τοπικούς φορείς της ΑΜΘ και … έπεται συνέχεια αντιδράσεων.

Ψήφισμα από τη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ.

Ψήφισμα εξέδωσε η Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ., με αφορμή την εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας για ίδρυση νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα, μετά τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, στις 7 Φεβρουαρίου. Το ψήφισμα αναφέρει:

«Η ίδρυση νέας Νομικής Σχολής έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη περιορισμού αποφοίτων Νομικών Τμημάτων, που μπορεί να απορροφήσει επαγγελματικά η ελληνική κοινωνία, σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση των δαπανών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έλλειψη υποδομών και μελών Δ.Ε.Π. στα ήδη υφιστάμενα Νομικά Τμήματα.

Το Νομικό τμήμα του Δ.Π.Θ., που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του Περιφερειακού Πανεπιστημίου είναι αυτό που θα υποστεί την μεγαλύτερη συρρίκνωση και θα οδηγηθεί σε υποβάθμιση και ενδεχόμενη κατάργηση από την συγκεκριμένη εξέλιξη, που δρομολογείται όλως αιφνιδίως και χωρίς διάλογο με τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και τους επαγγελματικούς συλλόγους απονομής της Δικαιοσύνης.

Όλοι οι λόγοι που προ δεκαετιών οδήγησαν στην απόφαση της Νομικής Σχολής μας να άρει για εβδομάδες τη λειτουργία της Σχολής, όταν επιχειρήθηκε η δημιουργία τέταρτης Νομικής Σχολής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εξακολουθούν να ισχύουν επαυξημένοι. Γι’ αυτό το λόγο, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης διακηρύσσουν την πρόθεσή τους να προβούν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να παρεμποδιστεί η υλοποίηση του σχεδίου ουσιαστικής εξόντωσης της Νομικής Σχολής μας και τη βεβαιότητά μας ότι, όπως και τότε, θα διαφυλάξουμε την ύπαρξη και την ποιότητα των παρεχόμενων νομικών σπουδών».

Κρατάει… χιόνια αυτή η … «διχόνοια»; 

Καμία δήλωση δεν θέλησε να κάνει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ. Μέτιος, όπως είπε στα «Χ» σε σχετική ερώτηση μας, αναφορικά με τις ευθύνες που του ρίχνει και την κριτική που του ασκεί ο -Χωρικός- Αντιπεριφερειάρχης, Α. Πατακάκης, για το Χ.Κ. Φαλακρού, και την απόφαση για κλείσιμο του χιονοδρομικού το σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου, «καθώς και για άγνωστο χρονικό διάστημα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση Πατακάκη.
Στην ανακοίνωση ο δραμινός πολιτικός κάνει λόγο για «αποτέλεσμα μεγάλης  καθυστέρησης από πλευράς Περιφέρειας στην ανεύρεση επιπλέον χρημάτων» και προσθέτει χαρακτηριστικά: «επιβεβαιώνονται όσα είχα καταγγείλει στην από 10 Δεκεμβρίου 2017 επιστολή διαμαρτυρίας μου για την αδιαφορία της Περιφέρειας  αναφορικά με το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της ΑΜΘ».

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δεν γίνεται καμία αναφορά στα επίπεδα χιονιού, το οποίο τελευταία … είχε μια … έλλειψη, αλλά ούτε και στις τυχόν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Από ότι μάθαμε, καμία δήλωση δεν θα κάνουν ούτε οι 4 περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας για τις νέες δηλώσεις Πατακάκη.

της Ρίας Κυριακίδου

 

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)